Napravite je kod kuće: U par koraka i uz 11 začina do savršene piletine kao iz KFC-a

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2022. u 12:38
FOTO: Pixabay

Kombinirajte začine s dvije šalice brašna te temeljito obložite komade piletine nakon umakanja u jaje i mlijeko.

Jeste li ikada zapitali kako napraviti sočnu, hrskavu piletinu poput one iz KFC-a? Uz pomoć ovog recepta, sada možete rekreirati ovo ukusno jelo kod kuće.

Tajna je, kako piše piše Reader’s Digest, u njihovoj mješavini od 11 začina. Kombinirajte začine s dvije šalice brašna te temeljito obložite  komade piletine nakon umakanja u jaje i mlijeko.

Začini:

  • 2/3 žlice soli
  • 3 žlice bijelog papra
  • 1 žlica crnog papra
  • 1/2 žlice bosiljka
  • 1 žlica celerove soli
  • 1 žlica sušene gorušice
  • 2 žlice soli češnjaka
  • 1 žlica mljevenog đumbira
  • 1/3 žlice origana
  • 4 žlice mljevene paprike
  • 1/2 žlice majčine dušice

Neki inzistiraju na tome da biste trebali pustiti obloženu piletinu da odstoji prije prženja. Ali nije tako jer se u KFC-u poštuje pravilo “od brašna do friteze”. Ako se piletina ostavi da odstoji, pohanje će omekšati i rezultat će biti manje hrskav, a koža će prelako otpasti s piletine.

Sve je u fritezi

KFC tvrdi da je piletina toliko hrskava upravo zbog visokotemperaturne industrijske friteze pod pritiskom zahvaljujući kojoj dobivaju izuzetno hrskavu kože. Iako je nećete moći pržiti u dubokom ulju u vašem kućnom ekspres loncu, možete je pržiti u fritezi, dutch ovenu ili loncu s debelim dnom . Jednostavno zagrijte ulje na 170-180 stupnjeva i ostavite svaki komad točno 12 minuta.

Prema Ronu Douglasu, autoru America’s Most Wanted Recipes, pravi ključ savršene hrskave teksture je jedna je u mononatrijev glutamat (MSG) , pojačivaču okusa. Možete ga dodati u svoju mješavinu začina prije pohanja ili njime posuti piletinu nakon prženja.

Odmorite meso

Zagristi komad piletine odmah iz friteze nije najpametnija ideja. U Kentucky Fried Chicken, “drže” piletinu u pećnici postavljenoj na 80 stupnjeva oko 20 minuta, barem tako kaže jedan od bivših zaposleniku. To omogućuje piletini da dovrši kuhanje dok ostaje topla, a koža hrskava, tako da i vi svoju pečenu piletinu držite nekoliko minuta u toploj pećnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close