Kada dođu tropske temperature s kojima se suočavamo u posljednje vrijeme, izbor namirnica koje konzumiramo tijekom dana može nam pomoći da lakše podnesemo vrućine, piše B92.
Mnogi vole koristiti začine, ali pazite da ne pretjerate. Ni ljeti ni zimi nije dobro pretjerivati sa začinima, jer oni povisuju tjelesnu temperaturu budući da potiču naš metabolizam.
Uz začine, tu su meso i umaci za meso. Teški umaci, pa čak i od morskih plodova, mogu uzrokovati pretjerano znojenje i probavne probleme.
Posebno je ljeti poželjno izbjegavati masnu brzu hranu, prženu, dimljenu i začinjenu, jer svježina može biti upitna što može uzrokovati i trovanje, ali i dovesti do problema s probavnim sustavom, što će vas svakako spriječiti da uživate u ljetnim, morskim radostima do kraja godišnjeg odmora.
Još jedna od namirnica koja nam inače sjajno odgovara uz čašicu crvenog vina je sir. Osim što sadrži puno kalorija, od njega ćete se osjećati naduto i tromo, stoga je bolje smanjiti njegov unos ljeti.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu