Chaminda Liyanage najpoznatiji je kulinarski chef južnoazijske otočne države Šri Lanke koji je dugi niz godina osvajao brojne zlatne medalje i priznanja kao najbolji kuhar u toj državi, a od 10. lipnja nalazi se u Hrvatskoj gdje je došao podučavati osoblje Curry Bowla – jedinog Šri Lankanskog restorana u našoj zemlji – brojnim tajnama koje skriva kuhinja te zemlje.
Tako je u utorak u kulinarskom studiju Majstor kuhar u kojem se inače održavaju tematski tečajevi kulinarstva te radionice i prezentacije popraćene raznim degustacijama održao kulinarski show na kojem je pripremao poznata jela iz Šri Lanke. Obzirom da se kulinarstvom bavio preko 20 godina kao glavni kuhar u luksuznim hotelima s lakoćom je pripravio najpoznatije Šri Lankansko ulično jelo Kottu u kojem se nalaze nasjeckane tortilje pomiješane s mesom, jajetom, povrćem i začinima.
"Na Šri Lanki se u sva jela stavlja puno različitih začina, u neka i njih više od dvadeset. Ključno je znati u kojem omjeru staviti koje začine, i to je ono na čemu sam najviše radio s kuharima Curry Bowla ovih deset dana", kazao je Liyanage koji je 2012. godine otvorio tvrtku u sklopu koje osoblje restorana diljem svijeta podučava "tajne zanata" i promovira Šri Lankansku kuhinju. Ovo mu je prvi put da se nalazi u Hrvatskoj, a u kratkom roku uz obuku kuhara pomogao je u slaganju menija restorana na koji su uvrštena četiri nova jela. Rekao je i kako se nada da će i dogodine doći u Hrvatsku.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu