Najbolje metode vježbanja kao spoj istoka i zapada

Autor: Poslovni dnevnik , 18. srpanj 2013. u 22:00
Vježbanje po NIA metodi/FOTOLIA

Feldenkrais, tjelesna terapija koju je razvio izraelski fizičar, nova je moda vježbanja i opuštanja.

Feldenkrais
Tjelesna terapija koja se sastoji od svjesnog izvođenja određenih pokreta. Izraelski fizičar Moše Feldenkrais koji ju je razvio kaže: "Svrha metode je da se krećete s minimalnim naporom i maksimalnom efikasnošću, ne mišićnom snagom, već povećanom svijesti o tome kako pokret funkcionira".

Floating
Opuštanje u ogromnoj zvučno izoliranoj kadi, u vodi zagrijanoj na 35 stupnjeva, u zatamjenoj prostoriji. Opuštati se može uz tihu muziku ili u tišini. 

Lomi-Lomi
Havajska lagana masaža mirisnim uljima uz harmoničnu glazbu.  

Masaža trakama (vrpcama)
Kotrljajuća masaža i masaža trakama aktivira cirkulaciju kože i pospješuje izmjenu tvari u stanicama. Hranjive tvari sagorijevaju, masnoća se razgrađuje a ostaci razgradnje i otrovne tvari izlučuju se putem limfnog sustava. 

Neuromuscular Interactive Action
Fitness-trend obično zvan NIA potekao iz Amerike. Kombinacija Thai Chi-a, Joge, Aikida i plesnih elemenata primjenjenih kao tjelesna terapija. 

Progresivno opuštanje mišića
Metoda protiv stresa djeluje na kratkotrajno napinjanje i opuštanje pojedinih mišičnih grupa. Metoda se razvila 30-tih godina prošlog stoljeća u SAD-u, a reducira simptome stresa. 

QiGong
Terapeutska gimnastika – kroz zajedničku igru disanja, pokreta i meditacije pozitivno djeluje na Chi (životnu energiju). 

Komentirajte prvi

New Report

Close