Mješavini za podlogu iz Dolcela Cheesecakea dodajte mljevene lješnjake, sitno narezane šljive, med, otopljeni maslac i promiješajte. Dodajte 4-5 žlica vode i izmiješajte da se smjesa poveže i postane podatna. Od dobivene smjese formirajte kuglice. Od pripremljene smjese trebati dobiti 12 kuglica. U nauljene kalupe za mufine utisnite smjesu da dobijete podlogu „ košarice“.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 13 minuta da po rubovima dobije tamniju boju. Košarice pustite da se malo ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa da se ohlade do kraja. U hladno mlijeko uspite Dolcela mješavinu za Cheesecake kremu, promiješajte te nastavite miješati električnom miješalicom tri minute najvećom brzinom.
Nakon toga dodajte sir i izmiješajte u kremu. Kremu nanesite u košarice i ohladite u hladnjaku (najmanje 2 sata). Preko kreme posložite narezano voće po želji. Košarice posložite na rešetku ispod koje stavite papir za pečenje.
Dolcela preljevu za torte dodajte šećer i od 250 ml vode uzmite 3 žlice te razmutite. Ostatak vode zagrijte pa kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte smjesu. Zagrijavajte 2 minute, ohladite nekoliko minuta i prelijte preko voća na košaricama.
Sastojci
1 Cheesecake Dolcela, 120 g mljevenih lješnjaka, 70 g suhih šljiva bez koštica (ili svježih datulja ili suhih smokava), 3 žlice meda, 40 g maslaca, 350 ml mlijeka, 300 g kremastog sira (mascarponea), 200 g voća (jagode, marelice, borovnice, banane, mango,…), 1 Preljev za torte Dolcela, 40 g šećera
POSLUŽIVANJE: Slasticu držite u hladnjaku do posluživanja.
SAVJET: Ukoliko vam ostane višak kreme poslužite s voćem kao desert.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE.