Znamo da je čokolada hrana za mozak i da popravlja raspoloženje, a nova studija je otkrila još neke njene pozitivne efekte na ljudsko zdravlje, javlja B92.
Rezultati istraživanja Europskog društva kardiologa, u kojem je sudjelovalo više od 336.000 ljudi, pokazali su da ovaj slatkiš smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Ali to ne znači da čokoladu možemo jesti svakodnevno u neograničenim količinama.
“Rezultati ranijih istraživanja su pokazali da čokolada pozitivno utječe na snižavanje krvnog tlaka, a sada smo htjeli utvrditi sprečava li i neke bolesti. Analizirali smo rezultate šest istraživanja u periodu od 50 godina. Čokolada sadrži nutritivna svojstva koja su dobra za srce kao što su ksantin, polifenol i stearinske kiseline”, kaže autor studije dr. Chayakrit Krittanawong.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu