Nakon što je objavila svoj recept, iz KFC-a su ga pohvalili, ocijenivši ga čistom devetkom u rasponu do 10.
Poznati lanac ocjenjuje svoje kupce koji pokušavaju ‘kopirati’ njihova jela kod kuće, no strogo čuvaju tajnu 11 biljaka i začina koji se koriste u pripremi hrane u njihovim restoranima, za razliku od nekih drugih sličnih lanaca brze hrane, pišu 24sata.
Ernestina je objavila i detaljni vodič za pripremu pilećih bataka kod kuće:
Pomiješajte 1 šalicu brašna s jednom žlicom sljedeće mješavine: morska sol, timijan, origano, češnjakova u prahu, mljeveni đumbir, crni papar, luk u prahu, mješavina crnog papra, crvene paprike i češnjaka te dvije žlice mljevene paprike. Zatim dodajte jednu žlicu aromata (mješavina začina koji se proizvode u Švicarskoj), malo zdrobljenog chilija i sve ostavite na stranu.
Pomiješajte šalicu brašna s pola šalice zobenog mlijeka. Dodajte jedno jaje, pospite solju, paprom i dobro promiješajte. Dodajte pola naribanog muškatnog oraščića.
Piletinu uvaljajte u začine koje ste pripremili. Pospite ju običnim brašnom. Potom ju uvaljajte u tijesto i malo ocijedite. Potom opet uvaljajte u brašno i istresite višak, pa pržite u dubokom vrućem ulju oko 15 minuta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu