Je li ovaj lungić toliko ukusan zbog pancete, Vegete Natur tekućeg dodatka ili viskija? Točan odgovor krije se u kombinaciji svih ovih sastojaka.
Lungić očistite od suvišne masnoće i žilica i posolite. Na podlogu stavite ploške pancete u nizu te na njih položite lungić. Zarolajte u savitak i pričvrstite ga pomoću kuhinjskog konca.
Položite ga u posudu za pečenje prekrivenu papirom i pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Smanjite temperaturu na 170 °C i pecite još 15 minuta. Kad je pečen, ostavite ga neka stoji pet minuta, a zatim narežite na četiri komada (ukoso).
U sok od pečenja dodajte maslinovo ulje, Vegetu Natur tekući dodatak i viski. Prilikom posluživanja meso prelijte umakom.
Sastojci za 2 osobe:
1 svinjski file (oko 400 g)
Sol
4-6 tankih ploški Pancete Podravka
2 žlice maslinova ulja
2 žličice Vegete Natur tekućeg dodatka
1-2 žlice viskija
Posluživanje: Poslužite uz pire krumpir s maslacem i posut sjeckanim vlascem.
Savjet: Umjesto viskija možete koristiti konjak, brandy ili aromatičnu rakiju.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE