Spadate li među ljubitelje lignji i rajčice, onda nećete pogriješiti s lignjama u crvenom umaku. Ali tu priča ne završava, jer osim s mediteranskim okusima, poigrati se možete dekoracijama od parmezana.
Na zagrijano maslinovo ulje stavite tanko narezanu ljutiku i kratko popecite.
Dodajte cijele očišćene lignje, popecite ih oko 10 minuta, a zatim ulijte vino. Kratko kuhajte, dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur za talijanska jela. Sve zajedno pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
3 žlice maslinova ulja
2 ljutike (luk kozjak)
600 g manjih lignji
120 ml bijelog suhog vina
400 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete Natur za talijanska jela
sol
Posluživanje: Po potrebi posolite i poslužite s palentom ili popečenim kruhom.
Savjet: Jelo poslužite ukrašeno čipsom od parmezana koji ćete napraviti tako da 50 g parmezana stavite na papir za pečenje u tankom sloju i zagrijete u mikrovalnoj ili klasičnoj pećnici da se otopi. Kad se ohladi i postane čvrst, njime ukrasite jelo.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE