Lako kvarljiva namirnica: Tri najčešće greške koje radite kada spremate sir u hladnjak

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2023. u 08:13
Foto: Pixabay

Najbolji način je da zamotate sir u neki propusni materijal, kako bi sir mogao “disati”.

Sir je jedna od namirnica koje imaju kratak rok trajanja. Osim toga, mogu se brzo pokvariti i prije, jer se vrlo često rade greške prilikom njegovog spremanja u hladnjaku. Stoga, je poželjno obratiti pažnju na tri najveće greške koje ljudi rade prilikom skladištenja sireva, kako bi ovaj proizvod mogli iskoristiti dok još uvijek ima svoj jedinstveni okus i strukturu, piše Klixba.

Umotavanje sira u plastičnu foliju

Kada kupujemo sir, obično nam ga prodavači umotaju u plastičnu foliju pa je stoga jasno otkud navika da to radimo i kod kuće. Najbolji način je da zamotate sir u neki propusni materijal, kako bi sir mogao “disati”. Osim toga, plastiku treba izbjegavati jer može dati neobičan okus siru.

Čuvanje sira u najhladnijem dijelu frižidera

Kada je riječ o čuvanju sira u frižideru, važnu ulogu ima i sama temperatura. Kao najbolje mjesto za skladištenje sira u hladnjaku navodi se ladica koja se nalazi na dnu hladnjaka. Sirevi vole mjesta na kojima ima više vlage, a to je dobro, jer ga se neće previše isušiti.

Zamrzavate sir

Budući da se mnogi proizvodi mogu zamrznuti, mnogi idu logikom da ovo pravilo vrijedi i za sireve. Međutim, to je svježi proizvod kojeg isključivo trebate držati u hladnjaku. Jednom kada ga odmrznete, on gubi svoju strukturu i okus, a vrlo često i miris.

Komentirajte prvi

New Report

Close