U razgovoru za Insider chefovi Byron Halliburton i Palak Patel, otkrili su osam najboljih načina za očuvanje i tretman krumpira i neki će vas možda iznenaditi, prenosi 1klik.
Prije svega, krumpir treba pravilno skladištiti. On raste u zemlji i treba ga spremati na tamno mjesto jer bi zbog sunčeve svjetlosti mogao pozeleniti. Zelena boja pojavljuje se zbog solanina, koji može biti i otrovan, pojasnio je tako Halliburton. No, ako vidite zelenu boju na krumpiru ne trebate ga odmah bacati, samo ostružite zelene dijelove i iskoristite ostatak.
Nadalje, krumpir bi trebali iskoristiti u roku od tjedan dana od kupovine. Ako se čuva u savršenim uvjetima on može trajati i duže od tjedan dana, ali Halliburton tvrdi da je kupljeni krumpir najbolje potrošiti u roku od tjedan dana. Ostane li duže, vjerojatno će početi klijati. Srećom te klice možete ukloniti i iskoristiti krumpir.
U slučaju da niste potrošili krumpir na vrijeme, možete ga slobodno spremiti u zamrzivač. Imate li više krumpira, dio možete zamrznuti i on tamo može stajati, prema Halliburtonu, čak godinu dana. Savjetuje da se krumpir prije zamrzavanja izreže i malo prokuha te da će on nakon odmrzavanja uz laganu obradu biti spreman za konzumaciju.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu