Zima nije samo vrijeme snježnih radosti i božićnih proslava, ona često sa sobom donosi i brojne prehlade. Kako bismo bili bolje pripremljeni za sve što hladniji dani nose, potrebno je malo više pozornosti pridati zdravoj prehrani.
To se posebno odnosi na odabir namirnica i začina čije kombinacije često kreiraju jela koja su najbolji prirodni lijek protiv prehlade, piše Novi list. No, nemojte čekati da krene kašalj, uvrstite ovu juhu na svoj redoviti jelovnik i tako spriječite mrske prehlade.
Sastojci za četiri porcije:
- 1 luk
- 4 režnja češnjaka
- 2 jušne žlica maslaca
- 3 jušne žlice brašna
- 500 ml mlijeka
- 600 ml povrtnog temeljca
- Prstohvat muškatnog oraščića
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 70 g svježeg đumbira
- Svježi timijan
- 1 svežanj svježeg peršina
- Sol i papar po želji
Priprema:
Narežite luk i češnjak, a peršin operite i također narežite. Otopite maslac u loncu i dodajte luk. Pirjajte oko pet minuta te dodajte naribani đumbir i timijan. Dodajte brašno i mlijeko. Sve dobro miješajte kako ne bi bilo grudica. Dodajte povrtni temeljac i kuhajte 10 minuta. Dodajte češnjak, prstohvat soli, papra i muškatnog oraščića. Ostavite juhu da se kuha još 10 minuta na niskoj temperaturi. Dodajte za kraj vrhnje za kuhanje te kuhajte dok juha na zavri.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu