U dubljoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer.
Nakon toga umiješajte jogurt, brašno pomiješano s praškom za pecivo i ulje.
U namašćen i pobrašnjen pleh (35×20 cm) izlijte pripremljenu smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
Pleh izvadite iz pećnice, a po tijestu rasporedite nadjev od višanja. Vratite ga u pećnicu i nastavite peći još 15 minuta.
Sastojci
200 ml jogurt
1 čaša šećera
½ čaše ulja
1 Vanilin šećer Dolcela
2 jaja
2 čaše Oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
200 g Nadjeva od višanja Podravka
Za posipavanje
šećer u prahu
Posluživanje: Pečeni kolač dobro ohladite i prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Savjet: Po želji u tijesto možete dodati malo naribane narančine ili limunove korice.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE