Business Luxury Book
Top 5 cigara

Kod cigara cijene se kvaliteta, tradicija i vještina izrade

Cigare se sparuju sa žestokim alkoholnim pićima poput ruma i konjaka ili pak kavom te se skupljaju cijele kolekcije i dijeli se znanje.

Zoran Turković
20. svibanj 2024. u 23:00

U kulturi uživatelja cigara cijeni se kvaliteta, tradicija i vještina izrade, uživa se u okusima i aromama. Cigare se sparuju sa žestokim alkoholnim pićima poput ruma i konjaka ili pak kavom te se skupljaju cijele kolekcije i dijeli se znanje.

Međutim, ono najvrednije je dijeljenje poslovnih i životnih iskustava, feedback na poslovne ideje i projekte, međusobno pomaganje pripadnika menadžersko-poduzetničke zajednice. Dim čini um britkim.

Cohiba

Najpoznatiji kubanski brend, stvoren 1966. za Fidela Castra. Ove su cigare poznate po glatkim, ali bogatim okusima i smatraju se simbolom luksuza. Behike je jedna od najprestižnijih serija u Cohibi. Predstavljena 2006. kako bi se obilježila 40. obljetnica Cohibe, Behike je odmah stekla slavu i od tada postala simbol luksuza i ekskluzivnosti u svijetu cigara. Ono što Behike čini posebnom njezina je jedinstvena mješavina duhana, uključujući rijetke listove Medio Tiempo. Ti listovi, pronađeni samo na najvišem dijelu odabranih biljaka duhana, poznati su po bogatom, intenzivnom okusu. Taj dodatak daje složen i istaknut okusni profil koji je istovremeno gladak i moćan. Behike se proizvodi u ograničenim količinama, što uz iznimnu kvalitetu pridonosi visokoj potražnji i cijeni.

Montecristo

Ova je marka jedna od najprepoznatljivijih u svijetu. Cigare Montecristo cijene se zbog konstantne kvalitete i bogatih, glatkih okusa. Montecristo Edición Limitada (ograničena edicija) vrlo su tražene cigare, poznate po jedinstvenim mješavinama. Napravljene su s odležanim duhanom, nude posebno i uglađeno iskustvo pušenja. Svako godišnje izdanje s nestrpljenjem očekuju ljubitelji cigara.

Partagás

Osnovan 1845., Partagás je jedan od najstarijih brendova cigara. Ove cigare poznate su po jakim okusima i izvrsnoj izradi. Serija Partagás D No. 4 omiljena je među entuzijastima zbog robusnog okusa. Serije Partagás Reserva i Gran Reserva sadrže odabrane duhane starije dobi, što rezultira glađim i uglađenijim dimom. Proizvode se u ograničenim količinama, dodajući njihovoj ekskluzivnosti i privlačnosti među kolekcionarima.

Romeo y Julieta

Ova marka, koja datira iz 1875., stekla je međunarodnu slavu i odanu sljedbu. Cigare Romeo y Julieta poznate su po uravnoteženim i aromatičnim mješavinama te odgovaraju širokom rasponu okusa. Linija Romeo y Julieta Belicosos karakteristična je po obliku torpeda i mješavini koja nudi kompleksan okus srednjeg do punog tijela. Ističe se izradom i bogatim, nijansiranim okusom.

Bolívar

Nazvana po južnoameričkom revolucionaru Simónu Bolívaru, ova je marka poznata po snažnim, robusnim cigarama koje nisu za one slaba srca. Posebno su omiljene među iskusnim pušačima koji uživaju u punijem tijelu cigare. Cigara Bolívar Belicosos Finos istaknut je proizvod u portfoliju Bolívara, poznat po izrazitom obliku torpeda i intenzivnom, punom profilu okusa. Nudi složenu mješavinu zemljanih, začinjenih i kožnih nota te je među ljubiteljima visokocijenjena zbog svoje dubine i bogatstva.

New Report

Close