Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo.
Jaja, vanilin šećer i šećer dobro izmiješajte tako da dobijete svijetlu smjesu, ali ne pjenastu. Dodajte omekšani maslac, a zatim brašno s kakaom i miješajte da dobijete glatku smjesu.
Smjesu ulijte u namašćen i brašnom posipan kalup za torte promjera 20 cm. Pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C. Kolač mora ostati ljepljiv.
Sastojci:
80 g Glatkog brašna Podravka
4 žlice kakaa u prahu (40 g)
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
2 jaja
1 Vanilin šećer Dolcela
200 g šećera
100 g maslaca
200 ml vrhnja za šlag
Posluživanje: Kolač pospite kakaom i poslužite s vrhnjem istučenim u čvrsti šlag.
Savjet: Smjesu koju ste već izlili u kalup možete posuti i žlicom grubo nasjeckanih oraha.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE