Način na koji započinjemo jutro određuje kakav će nam biti dan, a to uključuje i ono što jedemo za doručak. Nije tajna da je neke namirnice pametnije izbjegavati, osobito kada je u pitanju zdravlje našeg srca, piše Index. Kardiolog Nick West za Parade je otkrio što doručkuje, ali i koje opcije izbjegava.
“U svoj doručak redovito uključujem voće koje je bogato vlaknima i mineralima, a ima malo šećera. To su bobičasto voće, jabuke, ponekad ananas, često u kombinaciji s nemasnim jogurtom i granolom”, rekao je.
Ponekad se počasti kajganom s avokadom na tostu od integralnog brašna, ali ne svaki dan.
“Iako su sve te namirnice zdrave, avokado i jaja izbjegavam konzumirati svaki dan zbog sadržaja masnoća i kolesterola”, dodaje dr. West.
Ostala hrana koje se kloni uključuje prerađeno meso, punomasne mliječne proizvode i namirnice bogate kolesterolom. Što se napitaka tiče, za početak dana savjetuje čak ili kavu te sokove od cikle i šipka.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu