Kantautor Zvonimir Varga novu baladu ‘Markova pjesma’ posvetio Baby Lasagni

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2024. u 20:20
Foto: Darko Marić

Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni.

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavljuje i treći singl ove godine – ‘Markovu pjesmu’. Ovu nježnu baladu, a neki će reći i uspavanku, Varga posvećuje Baby Lasagni čiji ga je nastup u Švedskoj, ali i doček u Hrvatskoj posebno dirnuo. Nova pjesma zagrebačkog kantautora umiruje, opušta i zamamno igra nošena senzualnim tonovima akustične gitare, te minijaturnim backgroundom back vokala i klavijatura.

Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 15-ak godina objavio 10 albuma, gotovo 40 singlova, dvije kompilacije, EP, napisao je zbirku poezije i slikovnicu te sklada glazbu za dječje kazališne predstave. U posljednje vrijeme najviše nastupa u kaznionicama, domovima za starije, te knjižnicama. Do sada je održao više od 300 koncerata.

Njegove pjesme odišu iskrenošću i romantičnim senzibilitetom unutarnjeg, duhovnog svijeta bez ikakvih pretencioznosti, a po tome nadebelo odskače od mnogih domaćih kantautora. A upravo je tako i na njegovim koncertima – svaka izvedba, svaka pjesma vrelo je emocija obojeno izrazitom iskrenošću interpretacije. A to publiku ne ostavlja ravnodušnom.

Komentirajte prvi

New Report

Close