Sirova piletina u vašem hladnjaku može stajati do dva dana, a ako niste sigurni je li sigurna za konzumiranje možete potražiti neke od znakova – počevši od promjene boje, mirisa do teksture.
Hladne temperature vašeg hladnjaka su dizajnirane da vam pomognu u tome da očuvate hranu dovoljno dugo dok je ne budete željeli spremati. Nakon što ste odugovlačili sa svojim planovima za kuhanje, možda se pitate koje su od vaših sada manje svježih namirnica još uvijek sigurne za konzumiranje, piše Klixba.
Kada se radi o piletini koja se hladila u hladnjaku, na osnovu smjernica USDA-e jednom kada uđe u standardni frižider podešen na 4 stupnja Celzijusa ili nižu temperaturu, imate do dva dana da je iskoristite prije nego što dođe vrijeme da je bacite.
Međutim, ako niste sigurni koliko vremena piletina stoji u hladnjaku možete potražiti sljedeće znakove, a koji mogu ukazati da se pokvarila:
Potražite promjenu boje
Kada se radi o ispitivanju svježine i kvalitete sirove piletine, oslanjanje na vizualne znakove koji označavaju kvarenje je možda najlakši pristup. Obično, kada je sirova piletina još uvijek svježa i sigurna za jelo, izgledat će svijetlo ružičasto, blijedo plavkasto-bijelo, ili čak žuto, sa svijetlo bijelom masnoćom. Ako nakon ispitivanja primijetite mrljavu žutu masnoću ili nijanse zelene i sive – bacite je.
Neugodan miris
Kako biste provjerili je li vaša sirova piletina još uvijek dobra, izvadite je iz frižidera i pomirišite – ako osjetite kisele, riblje ili sumporne note – treba ići u smeće.
Provjerite teksturu
Vaša sirova piletina može proći vaše vizualne testove i testove mirisa, ali tekstura je još jedna velika crvena zastavica na koju treba obratiti pažnju prije nego što počnete kuhati. Kada je sirova piletina još svježa, izgledat će sjajno, biti vlažna na dodir, pa čak i malo klizava. Međutim, znat ćete da se vaša sirova piletina pokvarila ako vam se čini izuzetno ljigavom, ljepljivom i gnjecavom. Ako je to slučaj, bacite je što je prije moguće.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu