Autor/Izvor/Fotografija: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS / Bestack /Bestack
Studije provedene na Sveučilištima u Bologni i Milanu pokazale su kako se korištenjem kartonske ambalaže za čuvanje voća i povrća može znantno smanjiti količina bačene hrane uz istovremeno smanjivanje "vodenog otiska" budući da se za proizvodnju jedne ambalaže od onduliranog kartona potroši samo 8 litara vode. Studiju je naručio talijanski konzorcija Bestack koji okuplja nacionalne proizvođače ambalaže za voće i povrće od onduliranog kartona, materijala koji je prirodan, obnovljiv i može se vrlo lako reciklirati.
Studija koju je provelo Sveučilište u Bologni navodi kako je stupanj očuvanosti voća i povrća u ambalaži od onduliranog kartona do 20% veći u odnosu na druge vrste ambalaže. To ukratko znači da imamo više vremena za konzumaciju proizvoda, što direktno znači i manje bačene hrane.
Istraživanje Politehničkog sveučilišta u Milanu je pak nadopunilo studiju provedbom "vodenog otiska" ambalaže od valovitog kartona te došlo do rezultata od 8 litara po komadu ambalaže, što je zaista zanemariva brojka ukoliko u obzir uzmemo činjenicu da prosječnim tuširanjem od pet minuta potrošimo oko 70-ak litara vode. Cijeli članak pročitajte ovdje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu