Koliko puta ste se pitali zašto vam se brzo nahvata led na zidovima zamrzivača?
Kada je ispravan zamrzivač ne bi trebao previše se lediti unutra. Ipak, postoje neke stvari koje i vi sami možete napraviti ako želite sačuvati vijek trajanja zamrzivača i da pritom bude čist i bez naslaga leda, piše B92.
Pravilna upotreba zamrzivača i pravilno odlaganje namirnica vrlo su važan faktor u stvaranju leda na njegovim zidovima. Evo što treba učiniti kako vam se zamrzivač više ne bi ledio previše.
Odgovor na pitanje zašto se zamrzivač ledi leži u tome da hladan zrak izvlači vlagu iz namirnica koje ste ubacili u njega, a budući da nema gdje otići ona se hvata na zidovima zamrzivača. Kako vaš zamrzivač ne bi uvijek bio obložen santama leda (i kako ne biste morali otapati ga svakih desetak dana) isprobajte neke od sljedećih trikova.
Koristite ulje
Sve što trebate napraviti je da zidove zamrzivača namažete uljem. Tako se vlaga neće zadržavati na njima i samim tim neće biti ni leda.
Dobro zatvarajte namirnice
Osim što je potrebno da namažete zidove uljem, potrebno je i da namirnice koje stavljate u njega budu dobro ocijeđene od tekućine. Tako će se manje vlage izlučivati u prostoriju, tj u zamrzivač i samim tim će se on manje lediti.
Uvijek namirnice stavite u vrećice sa zipom ili bar u dvije obične vrećice, a najbolje opcija je da ih čuvate u plastičnim posudama.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu