Jedna namirnica koju konzumiramo gotovo svaki dan šteti našem mozgu

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2022. u 08:26
Foto: Pixabay

Znak usporenog učenja i gubitka pamćenja.

Posljednja istraživanja, kako prenosi MSN, tvrde kako šećer, osim na vašu kilažu, loše utječe i na mozak. U jednoj studiji na životinjama, znanstvenici sa sveučilišta UCLA otkrili su da su se štakori hranjeni otopinom fruktoze teže snalazili u labirintu, što je znak usporenog učenja i gubitka pamćenja, u usporedbi s drugom skupinom štakora kojima je dana otopina fruktoze kao i omega-3 masne kiseline, za koju se smatra da ima učinak na jačanje funkcija mozga.

Zbog toga znanstvenici sumnjaju da se štakorima smanjila moždana aktivnost, odnosno, da su drugi štakori dobili zaštitu od fruktoze 0mega-3 kiselinom.

Pekarski proizvodi su ionako većinom nezdravi za probavu i krvožilni sustav, pa ne treba stoga čuditi što nisu zdravi i za vaš mozak. U studiji iz 2015. godine odraslima koji su izjavili da jedu veliku količinu zasićenih masti dnevno bilo je teže prisjetiti se riječi koje su vidjeli u testu pamćenja. Premda se proizvodi koji sadrže zasićene masnoće najčešće se nalaze u pekarama, isto tako se nalaze u raznoj drugoj hrani u vašoj kući, piše Klik.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close