Jaja jedemo gotovo svakodnevno i znamo da su hranjiva i zdrava, no postoje pomalo kontradiktorini dokazi da su jaja, zbog kolesterola, nezdrava za srce.
Na primjer, studija objavljena 2018. godine u časopisu Heart u kojoj je sudjelovalo oko pola milijuna odraslih u Kini, otkrila je kako osobe koje na dnevnoj bazi konzumiraju jedno jaje, imaju značajno niži rizik od srčanih bolesti i infarkta od osoba koje jedu jaja puno rjeđe.
Autori studije istražili su kako konzumacija jaja utječe na markere kardiovaskularnih bolesti u krvi i to kako bi shvatili procese koji utječu na zdravlje, prenosi Klik.hr.
“Naši rezultati pokazuju kako umjerena konzumacija jaja može pomoći u zaštiti zdravlja srca”, rekao je Canqing Yu, profesor s pekinškog sveučilišta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu