Prema nutricionistkinji Julie Upton, najzdraviji način jedenja krumpira jest da ostavite koru na njemu i da ga ispečete u pećnici.
“Najzdraviji način jedenja krumpira je kada je pečen s korom. Pečeni krumpir ne dodaje dodatne kalorije poput onog kojeg pržite na ulju”, pojašnjava Upton.
Ostavljanje kore na krumpiru donosi namirnici dodatne hranjive tvari jer polovica ukupnih vlakana iz krumpira dolazi upravo iz kore.
“Krumpir je jedno od mojih omiljenih povrća. To povrće je puno kalija, vlakana i vitamina C. Ipak, kad ih pečete, ključno je paziti na preljeve i premaze s visokim udjelom masti i kalorija poput maslaca, kiselog vrhnja i komadića slanine. Umjesto toga, prelijte ih grahom, salsom, čilijem, povrćem ili malo naribanog parmezana”, naglašava Upton.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu