Ima samo 23 godine, a zarađuje 2.000 eura tjedno

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2024. u 09:09
Ilustracija; Pixabay

Priznaje da je visoka plaća dodatan motivator.

Elizabeth, mlada 23-godišnjakinja iz generacije Z, izabrala je neuobičajen, fizički zahtjevan posao – zavarivanje. Unatoč tome što je ovaj zanat većinom rezerviran za muškarce, Elizabeth se odlučila za ovu karijeru zbog privlačne plaće i fizičke aktivnosti koja joj omogućuje da ostane u formi. Njezina priča, koju je objavio Business Insider, oslikava izazove i prednosti rada u industriji u kojoj dominiraju muškarci, a ona je pritom odlučila ostati anonimna, piše Klik.

“Volim uprljati ruke, nikada nisam bila zainteresirana za odlazak na koledž,” objašnjava Elizabeth, prisjećajući se početka svoje karijere. Sa samo 18 godina, odmah nakon srednje škole, krenula je na početni tečaj osmišljen za mlade žene kako bi ih ohrabrili na ulazak u zanatske industrije. Na tečaju su učile osnove raznih zanata, uključujući automobilsku industriju, vodoinstalaterstvo, stolarski zanat i, naravno, zavarivanje. Taj tečaj pokazao se ključnim za njezinu karijeru, jer je odmah osjetila da je zavarivanje pravi posao za nju.

“Privukla me je vrućina i težina tog posla. Držati glavu dolje i raditi u intenzivnim uvjetima zahtijeva preciznost, a upravo taj intenzitet tražila sam u poslu,” kaže Elizabeth. Također, priznaje da je visoka plaća dodatan motivator, ali joj je najvažniji osjećaj zadovoljstva kada od starog komada metala stvori nešto novo i korisno.

Komentirajte prvi

New Report

Close