Hvarskom radiju Free For trajno oduzeta koncesija

Autor: Saša Paparella (VLM) , 16. srpanj 2013. u 22:00
Presudilo im Vijeće za elektroničke medije/FOTOLIA

Radio u vlasništvu Jovana Brajovića ne emitira još od siječnja.

Vijeće za elektroničke medije (VEM) trajno je oduzelo koncesiju hvarskoj tvrtki Centar sedam, nakladniku Radija Free For, objavljeno je na web  stranici Agencije za elektroničke medije (AEM).

Koncesiju za radio u mjestu Hvaru tvrtka Centar sedam dobila je u travnju 2011., i to na rok od devet godina. Zbog servisa studijske opreme oštećenog u oluji program su prestali emitirati 17. siječnja 2013., o čemu su izvijestili VEM. Emitiranje se, međutim, nije nastavilo, a nakladnik se nije očitovao kada to namjerava učiniti.   Potom je angažirana Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), koja je utvrdila da se iz studija emitira – tišina.

Potkraj ožujka u Hvar su u nadzor došli djelatnici AEM-a i zatekli zaključan studio. Razgovarali su tada s direktorom Joškom Rossom, koji im je rekao, navodi se na AEM-ovu portalu, da je dao otkaz svim zaposlenicima, a i sam je podnio ostavku. Djelatnicima AEM-a objasnio je da nakladnik nema novca za nabavu i popravak opreme. Odmah potom VEM je privremeno oduzeo koncesiju. Kako se u roku od 30 dana tvrtka Centar sedam nije očitovala o tome jesu li u međuvremenu ispunjeni uvjeti za obavljanje djelatnosti radija, a budući da je postalo neosporno kako nakladnik dulje od 48 sati ne ostvaruje koncesiju, VEM je donio odluku o trajnom oduzimanju koncesije.

Osnivač Free Fora je Jovan Brajović, poduzetnik povezan s desetak tvrtki, a preko jedne od njih i s Hrvojem Vojkovićem, nekadašnjim predsjednikom Uprave Croatia osiguranja. Brajović je 2010. po 30% udjela Centra sedam ustupio tvrtkama Nautički centar Hvar i Fontik. Zbog nemogućnosti dogovorene isplate, oni su te udjele 19. siječnja, dva dana nakon prekida emitiranja programa,  vratili Brajoviću. 

Komentirajte prvi

New Report

Close