Hrvatski kuhari osvojili srebro i broncu

Autor: Marta Duić , 04. prosinac 2014. u 21:58

Na dvanaestom Svjetskom kulinarskom kupu održanom u Luksemburgu od 22. do 26. studenog, šesteročlana nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh u izazito jakoj konkurenciji od čak 55 reprezentacija iz cijelog svijeta.

Na dvanaestom Svjetskom kulinarskom kupu održanom u Luksemburgu od 22. do 26. studenog, šesteročlana nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh u izazito jakoj konkurenciji od čak 55 reprezentacija iz cijelog svijeta. Naš tim osvojio je srebro u kategoriji restoranski menu i broncu u kategoriji hladni stol. Za osvajanje srebra u kategoriji restoranskog menija trebalo je pripremiti tri slijeda – predjelo, glavno jelo i desert za 110 osoba. Za broncu u kategoriji hladna kuhinja bili su i vege menu, bezglutenski menu, deserti, svečani menu, minjoni i kulinarske skupture.  Ovaj uspjeh hrvatske seniorske selekcije još jedan je dokaz izvrsnosti domaćih majstora kulinarstva. U timu je bila i Ivana Vidaković, slastičarka iz porečke Centralne kuhinje Pical i pobjednica ovogodišnjeg Državnog prvenstva slastičara Hrvatske. Za svjetsko natjecanje u Luksemburgu intenzivno se pripremala te opravdano najavila kako će opravdati osvojenu nagradu u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close