Umjetničkim performansima, vatrometom te i okupljanjem vodećih osoba društvenog, poslovnog, kulturnog i sportskog života, i službeno je otvoren obnovljeni kultni restoran Bevanda. Nova Bevanda jedinstveni je jadranski koncept elegantnog hotela, kultnog restorana i dinamičnog bara koji kvarnerskom i hrvatskom turizmu daje novu vrijednost te postavlja standarde. Oko 500 uzvanika do ranih je jutarnjih sati uživalo u nastupu Doris Dragović, glazbenog para Marka Tolje i Tine Vukov te umjetnika iz Rijeke. Otvorenje su pratili istovremeni nastupi na nekoliko pozornica, enogastronomija iz Bevandine kuhinje i vinskog podruma te veliki vatromet s mora. Otvorena kao restoran 1971. godine, te stekavši status središta društvenog života tijekom desetljeća koja su uslijedila, Bevanda je zatvorena početkom ove godine te iz temelja preuređena. U pet mjeseci, i ulaganja u visini tri i pol milijuna eura, izveden je koncept prema zamislima investitora, Zorana Maržića, koji je vlasništvo i upravljanje Bevandom 2007. preuzeo od pokojnog Branka Bevande.
Maržić: Gosti su nam hedonisti iz Rusije, Skandinavije …
Hotel je neformalno otvoren sredinom srpnja, sa svim radovima izvedenima u Opatija je napokon dobila mjesto elegancije i visokog turizma kakvo zaslužuje. Nova Bevanda – napravljena u korak sa svjetskim trendovima – podigla je razinu turističke ponude čitavog Kvarnera i postavila nove standarde,» izjavio je povodom otvorenja Zoran Maržić. «Od samog neformalnog otvorenja bilježimo stalan interes i visoku popunjenost i u hotelu, i u restoranu, i u baru. Naši su gosti hedonisti, ljudi koji vole uživati u životu, a dolaze sa svih strana svijeta – ponajviše iz Rusije, Skandinavije i drugih dijelova Europe,» dodao je Maržić. Bevanda je prvi boutique hotel s pet zvjezdica na sjevernom Jadranu i mjesto koje svojim gostima nudi potpuno opuštanje u bogato opremljenim sobama, s personaliziranom uslugom i posebno osmišljenim uslugama. Hotel je nastao na temeljima istoimenog restorana, osnovanog 1971. godine. Otvorivši vrata gostima prije više od 40 godina, pokojni Branko Bevanda uzdignuo je istoimeni restoran do ugleda institucije.
Prvi boutique hotel na Kvarneru
Svojevrsna kolijevka kvalitetne i pouzdane gastronomije na Kvarneru, jelovnici su ovdje bili temeljeni na lokalnim namirnicama najviše kvalitete. Kako u Hrvatskoj, tako i u cijeloj regiji, Bevanda je bila mjesto susreta, društvene interakcije, obiteljskog okupljanja, smijeha i opuštenog uživanja. Ona je postavila standarde ugostiteljstva, zadatak koji je preuzela i u moderno doba. Legendarno ugostiteljsko ime danas je preuređeno i obogaćeno s 10 elegantno opremljenih soba, svake nazvane po slavnoj osobi koja je tijekom opatijske povijesti boravila u gradu i inspirirala se ovdašnjom mondenom kulturno‐društvenom scenom. Među njima su svoje mjesto našli i plesačica Isadora Duncan, književnici Vladimir Nabokov, Sergei Esenin i James Joyce, kao i kompozitor Gustav Mahler. Bevanda sobe veličine su od 32 do 60 m2 te su opremljene kadom ili jacuzzijem, vrhunskim audio i TV sustavima Loewe, Illy cafe aparatima i bogatim mini barom, Lanvin kupaonskom kozmetikom te najboljim odabirom tkanina i materijala unutarnjeg uređenja. Svaka od soba ima pogled na Rijeku ili Opatiju, Kvarner te Istru. Prvi u regiji, i među prvima u Europi, Bevanda gostima nudi mogućnost da u svako doba dana ili noći popiju čašu vina na enomatic uređajima u baru hotela. Arhitektonska, stolarska, vizualna i rješenja opreme prostora u Bevandi potpisuju hrvatski dobavljači. Arhitektonska rješenja u cijelom objektu potpisuje studio Dražul Glušica arhitekti, a stolariju tvrtka Sinago (inače dobavljač tvrtke Chanel u njihovim europskim trgovinama). Vizualna rješenja proizvod su dvojca Kuharić‐Matoš, dok su sjedeće garniture proizvod tvrtke Kvadra.
Kuhinjom vlada chef Andrej Barbieri
Koncept kuhinje Bevande onaj je stari, s modernim dodirima kao osvježenjem. Temeljen u korijenima svježih namirnica kontinenta i mora, kultni restoran danas stvara klasična i raznovrsna jela osvježena modernim dodirom. Uz želju za serviranjem ukusne u fokusu kuhinje su čiste i jasne arome namirnica. Kuhinju vodi Andrej Barbieri, jedan od vodećih hrvatskih kuhara te vrsan poznavatelj kvarnerskih i istarskih namirnica. Stanovnik Kvarnera već niz godina, Andrej je «udomaćen» među namirnicama kontinenta i mora. Poštujući iznimnu kvalitetu ovdašnje osnovne namirnice, stekao je ime stvarajući čiste i jasne okuse i arome. Uz nužnu vezu s višedesetljetnom tradicijom Bevande, osmislio je kuhinju temeljenu na tanjurima podneblja uz nužne moderne pomake koji ovim klasicima daju novi život. Karta pića bila je ‐i ostala‐ među najboljima u regiji. Ponudom vodećih domaćih i izborom stranih pića ona savršeno komplementira Bevandin jelovnik. Uređenje restorana, upečatljivo i pažljivo osmišljeno te prvo značajno osvježenje prostora još od njegovog otvorenja, djelo je hrvatskih arhitekata i dobavljača. Ono je moderno, polivalentno, s izdvojenim intimnim prostorima za pušenje cigara i uživanje u žestokim pićima. Naravno, u našim prostorima spremni smo ugostiti i Vaša privatna ili poslovna događanja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu