GALERIJA: Nova gastro meka na Kvarneru koštala je 3,5 mil. eura

Autor: Agencija VLM , 23. rujan 2013. u 15:45
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U pet mjeseci, i ulaganja u visini tri i pol milijuna eura, izveden je koncept prema zamislima investitora.

Umjetničkim performansima, vatrometom te i okupljanjem vodećih osoba društvenog, poslovnog, kulturnog i sportskog života, i službeno je otvoren obnovljeni kultni restoran Bevanda. Nova Bevanda jedinstveni je jadranski koncept elegantnog hotela, kultnog restorana i dinamičnog bara koji kvarnerskom i hrvatskom turizmu daje novu vrijednost te postavlja standarde. Oko 500 uzvanika do ranih je jutarnjih sati uživalo u nastupu Doris Dragović, glazbenog para Marka Tolje i Tine Vukov te umjetnika iz Rijeke. Otvorenje su pratili istovremeni nastupi na nekoliko pozornica, enogastronomija iz Bevandine kuhinje i vinskog podruma te veliki vatromet s mora. Otvorena kao restoran 1971. godine, te stekavši status središta društvenog života tijekom desetljeća koja su uslijedila, Bevanda je zatvorena početkom ove godine te iz temelja preuređena. U pet mjeseci, i ulaganja u visini tri i pol milijuna eura, izveden je koncept prema zamislima investitora, Zorana Maržića, koji je vlasništvo i upravljanje Bevandom 2007. preuzeo od pokojnog Branka Bevande. 

Maržić: Gosti  su nam hedonisti iz Rusije, Skandinavije … 

Hotel je neformalno otvoren sredinom srpnja, sa svim radovima izvedenima u Opatija je napokon dobila mjesto elegancije i visokog turizma kakvo zaslužuje. Nova Bevanda – napravljena u korak sa svjetskim trendovima – podigla je razinu turističke ponude čitavog Kvarnera i postavila nove standarde,» izjavio je povodom otvorenja Zoran Maržić. «Od samog  neformalnog otvorenja bilježimo stalan interes i visoku popunjenost i u hotelu, i u restoranu, i u baru. Naši su gosti hedonisti, ljudi koji vole uživati u životu, a dolaze sa svih strana svijeta – ponajviše iz Rusije, Skandinavije i drugih dijelova Europe,» dodao je Maržić. Bevanda  je  prvi  boutique  hotel  s  pet  zvjezdica  na  sjevernom  Jadranu  i  mjesto koje  svojim  gostima  nudi  potpuno  opuštanje  u  bogato  opremljenim  sobama,  s personaliziranom uslugom i posebno osmišljenim uslugama.  Hotel  je  nastao  na  temeljima  istoimenog  restorana,  osnovanog  1971.  godine. Otvorivši  vrata  gostima  prije  više  od  40  godina,  pokojni  Branko  Bevanda uzdignuo  je  istoimeni  restoran  do  ugleda  institucije.  

Prvi boutique hotel na Kvarneru 

Svojevrsna  kolijevka kvalitetne i pouzdane gastronomije na Kvarneru, jelovnici su ovdje bili temeljeni na  lokalnim  namirnicama  najviše  kvalitete.  Kako  u  Hrvatskoj,  tako  i  u  cijeloj regiji,  Bevanda  je  bila  mjesto  susreta,  društvene  interakcije,  obiteljskog okupljanja,  smijeha  i  opuštenog  uživanja.  Ona  je  postavila  standarde ugostiteljstva, zadatak koji je preuzela i u moderno doba. Legendarno  ugostiteljsko ime  danas je  preuređeno i  obogaćeno  s 10  elegantno opremljenih  soba,  svake  nazvane  po  slavnoj  osobi  koja  je  tijekom  opatijske povijesti  boravila  u  gradu  i  inspirirala  se  ovdašnjom  mondenom  kulturno‐društvenom  scenom.  Među  njima  su  svoje  mjesto  našli  i  plesačica  Isadora Duncan,  književnici  Vladimir  Nabokov,  Sergei  Esenin  i  James  Joyce,  kao  i kompozitor Gustav Mahler. Bevanda sobe veličine su od 32 do 60 m2 te su opremljene kadom ili jacuzzijem, vrhunskim  audio  i  TV  sustavima  Loewe,  Illy  cafe  aparatima  i  bogatim  mini barom,  Lanvin  kupaonskom  kozmetikom  te  najboljim  odabirom  tkanina  i materijala unutarnjeg uređenja. Svaka od soba ima pogled na Rijeku ili Opatiju, Kvarner  te  Istru.  Prvi  u  regiji,  i  među  prvima  u  Europi,  Bevanda  gostima  nudi mogućnost da u svako doba dana ili noći popiju čašu vina na enomatic uređajima u baru hotela. Arhitektonska,  stolarska,  vizualna  i  rješenja  opreme  prostora  u  Bevandi potpisuju hrvatski dobavljači. Arhitektonska rješenja u cijelom objektu potpisuje studio Dražul Glušica arhitekti, a stolariju  tvrtka Sinago  (inače dobavljač  tvrtke Chanel u njihovim europskim trgovinama). Vizualna rješenja proizvod su dvojca Kuharić‐Matoš, dok su sjedeće garniture proizvod tvrtke Kvadra.

Kuhinjom vlada chef Andrej Barbieri 

Koncept  kuhinje  Bevande  onaj je  stari,  s modernim  dodirima  kao osvježenjem.  Temeljen  u  korijenima  svježih  namirnica  kontinenta  i  mora,  kultni  restoran danas stvara klasična i raznovrsna jela osvježena modernim dodirom.  Uz  želju  za  serviranjem  ukusne  u  fokusu  kuhinje  su  čiste  i  jasne  arome namirnica. Kuhinju  vodi Andrej  Barbieri, jedan  od  vodećih  hrvatskih  kuhara  te vrsan poznavatelj kvarnerskih i istarskih namirnica. Stanovnik Kvarnera već niz godina, Andrej je «udomaćen» među namirnicama  kontinenta i mora. Poštujući iznimnu  kvalitetu  ovdašnje  osnovne  namirnice,  stekao  je  ime  stvarajući  čiste  i jasne  okuse  i  arome.  Uz  nužnu  vezu  s  višedesetljetnom  tradicijom  Bevande, osmislio je kuhinju temeljenu na tanjurima podneblja uz nužne moderne pomake koji ovim klasicima daju novi život.  Karta pića bila je ‐i ostala‐ među najboljima u regiji. Ponudom vodećih domaćih i izborom stranih pića ona savršeno komplementira Bevandin jelovnik. Uređenje restorana, upečatljivo i pažljivo osmišljeno te prvo značajno osvježenje prostora  još  od  njegovog  otvorenja,  djelo  je  hrvatskih  arhitekata  i  dobavljača. Ono  je  moderno,  polivalentno,  s  izdvojenim  intimnim  prostorima  za  pušenje cigara i uživanje u žestokim pićima. Naravno, u našim prostorima spremni smo ugostiti i Vaša privatna ili poslovna događanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close