Na samo 2,5 sata od Zagreba, u mjestu Riegersburg u Austriji nalazi se raj za sladokusce. Tvornica čokolade Zotter otvorena je za posjetitelje cijelu godinu, a kupovinom ulaznice možete jesti čokolade koliko god želite, piše Agrobiz.
Tvornica Zotter jedna je od najodrživijih tvrtki u Austriji, a njihove čokolade postale su kultne. Recept njihova uspjeha jest isticanje kvalitete, različitosti i održivosti u kombinaciji s umjetnošću i humorom. U Zotteru imaju filozofiju da moraju biti različiti od drugih. Toga se ponajprije drži direktor Josef Zotter, koji svakodnevno nosi dvije različite cipele i bezbrižno šeta tvornicom pozdravljajući posjetitelje. Dokazuju to i humoristične skulpture postavljene u tvornici i oko nje koje uveseljavaju djecu i odrasle.
Zotter je jedina tvornica u cijeloj Europi koja koristi ekološke proizvode od zrna do finalnog proizvoda – čokolade. Proizvode 365 različitih čokolada, pralina i bombona – po jednu za svaki dan u godini. Za to im treba 250 tona šećera, milijun litara ekološkog alpskog mlijeka, 129 kilograma originalne vanilije i jako puno drugih sastojaka (godišnje).
U auditivno vođenoj turi možete isprobati 170 vrsta čokolada, od sirove preko gotovih čokolada i pralina do tople čokolade spravljene s mlijekom. Na samom ulazu, prije nego što će vam prikazati filmove dobrodošlice i priču o otkrivanju plantaža kakaa u Belizeu, dočekat će vas čokoladni izazov, a zatim krećete na turu – od zrna do čokolade.
Kreativni centar prostire se na 5200 m 2 . Svaki tip kakaa posebno se tretira odgovarajućim postupkom za njegov karakter. Iz 400 tona kakaa proizvedu 800 tona čokolade. Ekološki uzgojen kakao dopremaju iz 12 zemalja svijeta, a najponosniji su na kakao iz Belizea koji je najbolji, ali i najskuplji na svijetu.
Cijeli članak pročitajte ovdje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu