Na Međunarodni dan celijakije, Podravka podsjeća na raznovrsnost svog asortimana i mogućnosti koje njeni proizvodi pružaju različitim vrstama ishrane. Tako svojim proizvodima koji su certificirani u skladu s bezglutenskom prehranom brine o osjetljivim skupinama u društvu koje imaju ograničenja u prehrani, kao i o onima koji prakticiraju posebne načine prehrane. Osim toga, u Podravkinu asortimanu nalazi se i niz proizvoda koji su po svojoj prirodi, u svom sastavu, bez glutena.
U Podravkinom asortimanu certificiranih proizvoda tako se može naći niz proizvoda iz kategorije slastica i žitarica za doručak kao što su Lino Choco caramel flakes, Lino Honey rings, Dolcela Muffins čokoladni, Dolcela Cookies, Dolcela Brownies double choco i Dolcela Američke palačinke te Dolcela waffles.
Certificirani proizvodi nose simbol prekriženog klasa, simbol koji potvrđuje visoki standard proizvodnje i sigurnost da proizvod ne sadrži gluten. On je registriran na razini EU-a te ga je moguće dobiti samo ukoliko proizvodnja odgovara AOECS standardu – standardu koji je u vlasništvu Udruge europskih društava za celijakiju i potvrđuje u potpunosti bezglutensku proizvodnju.
Podravka na svojim korporativnim stranicama svakodnevno ažurira popis svojih proizvoda koji ne sadrže gluten i koji su prigodni za konzumaciju od strane osoba koje imaju intoleranciju na gluten i u najmanjem mogućem obliku. Također, i Podravkina Coolinarika redovito ažurira popis kako bi osobama koje prakticiraju bezglutensku prehranu omogućila siguran izvor informacija i pojednostavila pridržavanje stroge prehrane.
Osim putem vlastitih kanala, Podravka od samih početaka sudjeluje u promociji bezglutenskih proizvoda i kroz uspostavljanje Registra bezglutenskih proizvoda. Ovaj registar je prvi takav digitalni alat, web aplikacija, na našim prostorima koji pruža provjerene informacije o hrani i proizvodima, nužnim za održavanje stroge bezglutenske prehrane. Nastao je u okviru međunarodnog CD SKILLS projekta, a na inicijativu udruge CeliVita. Udruga Celivita – Život s celijakijom osnovana je 2014. godine s ciljem povećanja sigurnosti zdravlja oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu i intolerancije na gluten te s ciljem poboljšanja kvalitete njihovih života kao i života njihovih obitelji.
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana celijakije, pronađite i prigodne recepte s bezglutenskim jelima:
Rolada od riže sa šunkom i sirom
Gluten free čokoladna kikiriki torta
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu