Ljubitelji dobre gastronomske i ugostiteljske ponude dobili su na Cvjetnom trgu novo mjesto okupljanja. Uz novootvoreni My Way bar i restoran na čak tri etaže, a dio inspiracije pronađen je u Harry's baru u Veneciji (od 1931.), bečkom restoranu Zum Schwarzen Kameel (od 1618.) te u Buffet da Pepiiz Trsta (od 1897.).
Ponuda My Way bara i restorana s predivnom terasom i pogledom na zelenu oazu prava je novost i osvježenje u već postojećoj zagrebačkoj ponudi zbog drugačijeg, već pomalo zaboravljenog pristupa u usluzi prema svakom gostu. Na vrhunskoj lokaciji na omiljenom zagrebačkom Cvjetnom trgu može se kušati hrana bazirana na domaćoj kuhinji, a poseban je naglasak na kvalitetnim sastojcima kontroliranog porijekla i na suradnji s domaćim OPG-ovima. Svako ponuđeno meso, povrće i voće te riba imaju svoje „ime i prezime“ koje stoji iza njih kao i poznato porijeklo.
Obitelj Horvatinčić s 40 godina iskustva u ugostiteljstvu predstavila je potpuno novi koncept usluge prema svakom gostu uz pet strofa najpoznatije pjesme My Way legendarnog Franka Sinatre. Sastavni dio ponude ovog bara i restorana je bollito (kuhano meso) koji je po prvi puta dostupan u Zagrebu, sendviči, pršuti i sirevi, slastice, sladoledi i Vergnano kava (udio Arabica kave 80% i 100%), a u restoranu se nude i ostali bestseleri internacionalne kuhinje.
U prizemlju se nalazi café sa vrhunskom ponudom slastica, sladoleda, sendviča, bollita , sireva te pršuta, od kojih se ističu drniški i istarski te San Daniele i Pata Negra Bellota pršuti. Na prvom katu također se nalazi café sa sendvičima i slasticama, dok je na drugom katu smješten restoran s dnevnom ponudom domaćih jela kao što su čušpajzi uz standardne ponudu bestselera internacionalne kuhinje.
U ponudi tako nalazimo mesni i riblji carpaccio, kozice s ušća Neretve, domaću tjesteninu, rižote, malu teleću koljenicu i koljenicu mladog vepra, ali i kelj s faširancima, grah s kobasicama, teleće pečenje s krumpirom i ostale delicije. My Way bar i bistrot svakodnevno je otvoren od 7 do 24, a restoran poslužuje od 12 do 24, dok je nedjeljom zatvoren.
Na otvorenju je uzvanike pozdravio i ugostio predstavnik My Way bara i restorana Krešimir Horvatinčić, predstavnik vrhunskog brenda kave Vergnano Davor Zovko, predstavnik dobavljača pršuta Dall'Ava Massimiliano Plett te arhitekt restorana Walter Gover.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Što se tiče Zagreba, tu mogu reći- da sam pravi seljak, u svezi restorana. Prvo, jedem na Cvjetnom, što Zagrebčani smatraju krajnje neukusnim, jer se samo turisti i ostali izvanturistički posjetitelji tamo slikaju za javnost. Dalje, ne idem doma, ne svratim u neku slastičarnicu..a kako nemam vremena obići,
one malo bolje koje su u pravilu u drugom becirktu Zagreba, mislim po kvaliteti kolača, tako i tu
jedem smeće iz najrazvikanijih slastičarnica, koje je lijepo zapakirano i servirano, a poslije imam problema s vrtoglavicom zbog viška šećera i masti…
Pozdravljamo otvaranje novog restorana. Bolje ikaj -nego nikaj…ako se već nije mogla naći
pogodna naivčina za visoku najamninu, no, na takve delicije tipa, kuhani buncek od friškog dovezenog
pajceka iz renomiranog OPG-a ..neću jesti….jer , smatram- da je područje iz kojeg dolazim nemjerljivo
po kvaliteti proizvedenog i preplaćivanje namirnica, u skučenom ambijentu s pogledom na
suncobrane , ne opravdava cijenu…….
Ipak, zaintrigirale su me složene butelje, pa, možda ih i pogledam…
Opet engleski naziv… zar nemaju neke mašte pa da smisle naziv koji će biti fora i strancima i našima…?
zar su trebali nazvati “horvatinčićevo”, “kod lepog tomeka” ili “kapetanova koliba” ?
Opet engleski naziv… zar nemaju neke mašte pa da smisle naziv koji će biti fora i strancima i našima…?
Uključite se u raspravu