Donosimo listu: Neke namirnice bi trebali jesti nakon buđenja, a neke izbjegavati u širokom luku

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2023. u 12:06
Foto: Unsplash

Ujutro našem tijelu treba puno hranjivih tvari kako bi dobro započelo dan.

Ujutro našem tijelu treba puno hranjivih tvari kako bi dobro započelo dan. To uključuje složene ugljikohidrate, vlakna i proteine. Neke je namirnice lako probaviti na prazan želudac, što ih čini savršenim za doručak. Neke druge opcije bolje je ne jesti na prazan želudac. Saznajte kako si organizirati savršen doručak, piše Novi list.

Što je najbolje jesti na prazan želudac?

Zobena kaša

Zobene pahuljice bogate su vlaknima, što pomaže u snižavanju kolesterola.

Jaja

Budući da jaja imaju tako malo kalorija, ali vas uvijek zasite za dugo vremena, možete jasno pratiti svoj dnevni unos kalorija uz doručak s jajima.

Lubenica

Lubenice su bogate tekućinom, što je dobro za vas na prazan želudac.

Borovnice

Borovnice poboljšavaju pamćenje i potiču metabolizam. Dvije stvari koje su posebno korisne ujutro!

Integralni kruh

Foto: Unsplash

Spori ugljikohidrati i druge važne hranjive tvari nalaze se u integralnom kruhu. Najbolje vrijeme za ovaj kruh je rano jutro.

Orasi

Orašasti plodovi potiču zdravu probavu i reguliraju kiselost u želucu, osobito kada se jedu za doručak.

Ovo ne smijete jesti na prazan želudac:

Peciva s kvascem

Kvasac iritira prazan želudac i može izazvati plinove i nadutost. Radije poslijepodne uživajte u pecivu.

Slatkiši

Nije veliko iznenađenje: slatkiši na prazan želudac nisu dobra ideja. Vaša razina inzulina raste i povećava se rizik od dijabetesa.

Kruške

Sirova vlakna u kruškama mogu ozlijediti osjetljivu sluznicu na prazan želudac. Zato za doručak radije odaberite neko drugo voće, primjerice bobičasto voće.

Banane

Foto: Unsplash

Razina magnezija u krvi može se povećati ako banane jedete na prazan želudac.

Rajčice

Rajčice su bogate taninskom kiselinom, koja povećava kiselost u želucu.

Krastavci

Ni krastavce ne treba jesti na prazan želudac. Kao i svako drugo sirovo povrće, mogu uzrokovati žgaravicu, nadutost i bolove u trbuhu.

Komentirajte prvi

New Report

Close