Vikend menu
RECEPT DANA

Domaći medenjaci

Prema drevnim običajima, med i proizvode od meda treba jesti u zimsko vrijeme da bi u novoj godini bilo sve slatko ili, kao što kažu u Slavoniji, da bi čovjek cijele godine govorio medenim riječima.

Poslovni.hr
13. prosinac 2020. u 08:12
Foto: Promo

Prašak za pecivo ravnomjerno dodajte brašnu, pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvite. Dodajte šećer, jaja, rakiju, mljevene orahe, cimet, med, ribani muškatni oraščić, naribanu limunovu koricu i sve dobro izradite. Tijesto mora odstajati na hladnome mjestu najmanje 1 sat, a zatim oblikujte veće valjke koje ćete izrezati na ravnomjerne komade veličine oraha. Oblikujte kuglice, složite ih na namašćeni lim, malo spljoštite, premažite bjelanjkom i ukrasite polovicom badema ili oraha. Pecite na temperaturi od 220°C oko 15 minuta.

Sastojci:
350 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Vegeta Maestro muškatni oraščić cijeli
2-3 žlice cvjetnog meda
1 žličica Vegeta Maestro cimeta mljevenog
100 g oraha ili badema
2 žlice ruma
2 jaja
200 g šećera
150 g maslaca
¼ vrećice Praška za pecivo Dolcela
limunova korica

Za premazivanje:
bjelanjak

Posluživanje: Medenjake poslužite uz tople napitke.
Savjet: Po želji možete oblikovati i veće medenjake, pa ih premazati ili ukrasiti bijelom ocaklinom.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close