Luk u električnoj sjeckalici sameljite u pastu, dolijevajući po potrebi malo vode.
Na zagrijano ulje dodajte pastu od luka, čili, protisnuti češnjak, đumbir, curry, mljeveni crni papar, koncentrat rajčice i kokosovo mlijeko. Zagrijte da zakipi, posolite i kratko pirjajte.
Umiješajte zatim ocijeđeni slanutak i narezani špinat. Pirjajte na laganoj vatri 5 − 10 minuta.
Sastojci za 2 osobe
1 luk (80 g)
2 žlice ulja
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog chilija
2 češnja češnjaka
1 žličica naribanog svježeg đumbira
1 žličica Vegeta Maestro curryja
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
200 ml kokosova mlijeka
sol
230 g konzerviranog Slanutka Podravka
150 g mladog špinata
1 žlica nasjeckanog korijandra
Posluživanje: Gotovo jelo pospite korijandrom i poslužite s kiselim vrhnjem.
Savjet: Curry od slanutka umjesto sa špinatom možete pripremiti s keljom.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE