Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, prstohvat soli, maslac sobne temperature, jaje i zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
Za to vrijeme napravite nadjev. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljenu smjesu. Dodajte natrganu čokoladu, rum šećer i kuhajte nekoliko minuta da se puding zgusne. Maknite s vatre i odmah u vruće dodajte maslac. Sve dobro promiješajte i ostavite nadjev da se prohladi, pritom više puta promiješajte smjesu da se izbjegne hvatanje korice na površini.
Tijesto podijelite na dva dijela. Prvi dio tijesta razvaljajte i stavite u posudu za pečenje (35×20 cm). Po tijestu nanesite pripremljeni nadjev i poravnajte. Drugi dio tijesta naribajte po nadjevu i pospite lješnjacima. Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
Sastojci:
300g Glatkog brašna Podravka,
150 g maslaca,
60 g šećera,
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 jaje
Za nadjev:
1 Puding čokolada Dolcela
500 ml mlijeka
50 g čokolade
50 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
80 g maslaca
60 g nasjeckanih lješnjaka
Posluživanje: Pustite da se pita ohladi i narežite na kocke.
Savjet: Može se pripremiti i kao mali tartovi.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE