Vatrostalne posude (ili keramičke posudice) 4- 6 komada (125 ml) navlažite vodom. U manju posudu stavite žumanjke i šećer, pa ih pjenjačom izmiješajte. Prašak za puding razmutite u Šlagu 5+ i dodajte žumanjcima. Mlijeko zagrijte do vrenja. Mješavinu sa žumanjcima polako dolijevajte u mlijeko neprestano miješajući. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte da se počne zgušnjavati, ali još uvijek ostane tekuće. Dobivenu kremu rasporedite u pripremljene posudice i pustite da se ohladi. Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda. Ostavite da se ohladi.
Sastojci:
1 Puding vanilija&chia Dolcela, 3 žumanjka, 20 g šećera, 300 ml mlijeka, 200 ml Šlaga 5+ Dolcela,
Za umak:
150 g jagoda, 50 g šećera, 1 Vanilin šećer Dolcela, 1 žlicu limunova soka
POSLUŽIVANJE: Ohlađenu kremu prelijte umakom, ukrasite ploškama jagoda i poslužite.
SAVJET: Jagode nije nužno propasirati da dobijete umak. Možete ih pomiješati sa šećerima i limunovim sokom, kratko zagrijati, ohladiti i poslužiti preko kreme.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE