Postoji širok raspon mogućnosti kuhanja odrezaka svih rezova, a svaka temperaturna preferencija dolazi sa svojim prednostima i manama. Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način pečenja čini veliku razliku u konačnom proizvodu.
Jednostavno rečeno, što se više peče odrezak, čak i ako se radi o vrhunskom komadu mesa, to će integritet proizvoda biti više maskiran.
Rare Steakhouse ima jedan od najopsežnijih odabira odrezaka u Bostonu, s elitnim japanskim rezovima iz prefekture Kagoshima i domaćim rezovima s cijenjenih farmi. Kada se restoran toliko potrudi kako bi osigurao najveću kvalitetu, nikome ne dopušta da naruči potpuno pečen odrezak. A razlozi su, prema riječima glavnog kuhara Kylea Bradisha, potpuno jasni.
“Razlog zbog kojeg dobro pečen odrezak nije dobar je zbog svih gubitaka okusa, masti, soka i žilave suhe teksture nakon što se ispeče”, rekao je.
“Tekstualno je ugodno, a vi kušate okus mesa”, kaže Bradish o prednostima pečenja odrezaka medium i medium rare. “Masnoća će se rastopiti baš kako treba dok uživate u odresku.”, piše portal Eatthis.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu