Obilje povrća, maslinovo ulje i svježe začinsko bilje, učinit će filete brancina na umaku od rajčice ljetnim zalogajem za sjećanje.
Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast.
Dodajte naribanu mrkvu i sve kratko popecite.
Dodajte kapare, sjeckanu rajčicu, narezanu suhu rajčicu, zelene masline i Vegetu Natur za talijanska jela. Pirjajte uz povremeno miješanje oko 15 minuta da se umak zgusne.
Filete ribe lagano posolite, popaprite i nakapajte maslinovim uljem, pa pustite da kratko odstoje. Filete stavite na zagrijano ulje stranom na kojoj je kožica. Pecite da kožica porumeni, a zatim smanjite vatru i kratko ih popecite s druge strane.
Na ravni tanjur za posluživanje stavite umak i preko njega filete s kožicom prema gore.
Sastojci za 4 osobe:
4 fileta brancina (4 x 150 g)
sol
Vegeta Maestro crni papar
maslinovo ulje za pečenje
narezano svježe začinsko bilje za posipavanje pri posluživanju (vlasac, peršin, bosiljak…)
Za umak:
3 žlice maslinova ulja
80 g luka
100 g mrkve
1 žlica kapara
250 g Sjeckane rajčice Podravka
3 sušene rajčice (iz uljne otopine)
50 g Zelenih maslina Podravka
1 žličica Vegete Natur za talijanska jela
Posluživanje: Pospite svježim biljem i poslužite s kuhanim krumpirima.
Savjet: Filete ribe pecite kratko na visokoj temperaturi jer ćete tako sačuvati sočnost ribe.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE