Vikend menu
Promo

Brancin na umaku od rajčice 

Filete ribe lagano posolite, popaprite i nakapajte maslinovim uljem, pa pustite da kratko odstoje. Filete stavite na zagrijano ulje stranom na kojoj je kožica.

Promo
04. rujan 2020. u 09:00
Foto: Promo

Obilje povrća, maslinovo ulje i svježe začinsko bilje, učinit će filete brancina na umaku od rajčice ljetnim zalogajem za sjećanje.
Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast. 
Dodajte naribanu mrkvu i sve kratko popecite. 
Dodajte kapare, sjeckanu rajčicu, narezanu suhu rajčicu, zelene masline i Vegetu Natur za talijanska jela. Pirjajte uz povremeno miješanje oko 15 minuta da se umak zgusne. 
Filete ribe lagano posolite, popaprite i nakapajte maslinovim uljem, pa pustite da kratko odstoje. Filete stavite na zagrijano ulje stranom na kojoj je kožica. Pecite da kožica porumeni, a zatim smanjite vatru i kratko ih popecite s druge strane. 
Na ravni tanjur za posluživanje stavite umak i preko njega filete s kožicom prema gore.  

Sastojci za 4 osobe:
4 fileta brancina (4 x 150 g) 
sol 
Vegeta Maestro crni papar 
maslinovo ulje za pečenje 
narezano svježe začinsko bilje za posipavanje pri posluživanju (vlasac, peršin, bosiljak…)  

Za umak:
3 žlice maslinova ulja 
80 g luka 
100 g mrkve 
1 žlica kapara 
250 g Sjeckane rajčice Podravka 
3 sušene rajčice (iz uljne otopine) 
50 g Zelenih maslina Podravka 
1 žličica Vegete Natur za talijanska jela  

Posluživanje: Pospite svježim biljem i poslužite s kuhanim krumpirima.
Savjet: Filete ribe pecite kratko na visokoj temperaturi jer ćete tako sačuvati sočnost ribe. 

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE 

New Report

Close