Blitz-CineStar otvorio kino u Vukovaru, evo što dalje planiraju!

Autor: Poslovni dnevnik , 23. prosinac 2013. u 16:53
Damir Milinić (Press foto)

Damir Milinić, član uprave Blitz-CineStar, govori za Poslovni dnevnik povodom nedavnog otvorenja tvrtkinog objekta u Vukovar.

Damir Milinić, član uprave Blitz-CineStar, govori za Poslovni dnevnik povodom nedavnog otvorenja tvrtkinog objekta u Vukovaru, te najavljuje nove poslovne poteze u bliskoj budućnosti.

Konačno Vukovar?

Kao što znate ove godine slavimo 10. godina CineStara i Vukovar je kruna našeg dugogodišnjeg rada i uspjeha, kako u Hrvatskoj tako i u regiji. Jako smo ponosni što otvaramo jedan ovakav dragulj baš u Vukovaru. Ovaj objekt smo radili s posebnim emocijama i iako su rokovi bili jako kratki svi naši djelatnici uložili su izuzetan napor kako bi stanovnike ovoga kraja obradovali u ovo blagdansko vrijeme. Za nas je ovo skoro bila nemoguća misija ali smo objekt morali otvoriti na zakazanom datumu. Zbog svega toga je naš uspjeh još i veći.
 
Što su Vukovarci dobili?

Cilj nam je da promjenimo kulturnu sliku grada i da donesemo dio zabave i ljudima koji već godinama imaju samo sumorne teme. U ovaj objekt je ugrađena najnovija svjetska tehnologija, najbolji zvuk, slika, sjedala i mislimo da će ovaj objekt s tri dvorane i kapacitetom od 418 sjedala u potpunosti zadovoljiti sva očekivanja. Prezentirat ćemo našu ultimativnu dvoranu Extreme i dvije RealD3D dvorane u kojima će se godišnje prikazivati više od 130 filmskih hitova. Naravno da ćemo se truditi da pored holivudskih blocbustera prikažemo i europske naslove koji su dobili nagrade na svjetskim filmskim festivalima te naravno i domaće naslove koje publika željno očekuje. Također, bit ćemo i partneri Vukovar film festivala i na taj način pripomoći svjetlijoj budućnosti kulturne scene u ovom gradu.
 
Koje usluge ćete ponuditi Vukovarcima?

U Vukovaru ćemo ponuditi cijelu paletu naših usluga koje su vrlo popularne među posjetiteljima u drugim gradovima. Trudili smo se da kroz svaku uslugu pružimo posjetiteljima određeni benefit pa je i to jedan od razloga što imamo tako vjernu publiku. Posebno bih istaknuo naše Stars Club 2x bonus kartice s kojima posjetitelji ostvaruju mnogobrojne pogodnosti kao što su bonus bodovi i besplatne ulaznice. Kako bi zadovoljili sve dobne skupine pokrenuli smo i studenstku karticu s kojom studenti kupuju ulaznice po povoljnijoj cijeni, Senior kartice namjenjene umirovljenicima,, obiteljski dan pod nazivom Moja CineStar srijeda kada ulaznice koštaju svega 19,90 kn, edukativni program školskih projekcija koji radimo uz potporu Ministarstva kulture, obrazovanja i športa. Pored svega navednog mi djelujemo i kao event centar jer su naše dvorane svojom tehnologijom, udobnošću i konferencijskom opremom prilagođene za održavanje i najzahtjevnijih eventata, prezentacija i predavanja pa se nadamo da će se i mnoge kompanije u Vukovarsko-srijemskoj županiji odlučiti održati različita okupljanja u CineStaru.
 
Da li ćete nuditi i druge sadržaje pored filmova, kao što je to u drugim gradovima?
 
Kao što ste vjerovatno upoznati prije dvije godine pokrenuli smo projekt Spektakli u CineStaru i time još više podigli razinu naše usluge i sadržaja koje nudimo. U sklopu ovog projekta radimo direktne prijenose opera, baleta, koncerata iz najvećih svjetskih dvorana popout Milanske scale, Pariške opere, Moskovskog teatra, Britanskog nacionalnog muzeja itd. Neka od događanja se prenose i u 3D tehnoligiji pa posjetitelj ima osjećaj kako da sjedi u VIP loži najvećih svjetskih dvorana. Mi se svakako trudimo da i sam ugođaj u našem kinu bude takav pa se za vrijeme pauze posjetitelji mogu osvježiti pjenušcem.
Također radimo i prijenose sportskih događanja pa se nadamo da ćemo i našu reprezentaciju ove godine gledati u jednoj drugoj dimenziji u CineStaru i tako približiti Brazil i Vukovarcima.

Blitz-CineStar slavi 10 godina, kad pogledate unatrag na što ste najviše ponosni i što nam pripremate u idućih 10 godina?

CineStar ove godine slavi 10 godina i kada se okrenemo inatrag vidimo da smo jako puno napravili. U ovih deset godina imali smo puno projekata, puno različitih izazova ali smo kvalitetnim pristupom i stalnim radom ostvarili sve naše planove. Ponosni smo na 13 multiplexa, na 86 dvorana, blizu 15.000 sjedala, 22.000.000 prodanih ulaznica, ponosni smo što smo prvi imali 100% digitalizirana kina u regiji, što smo u HR i regiju doveli ultimativni kino format IMAX, što smo doveli najluksuzniji kino format GoldClass, ultimativne dvorane Extreme, zvuk budućnosti Auro 3D i evo prije nepunih sedam dana zadnju svjetsku tehnologiju – 4DX kino format s pokretnim sjedalima, simulacijom vjetra, mirisa, mjehurića, vode, zraka, magle i svjetlosnim efektima – koji će obogatiti ne samo naša kina, već i pomoći Zagrebu u turističkom smislu obzirom da ovakvo nešto nigdje u regiji ne postoji. Kroz sve ovo približili smo građanima Hrvatske dio svjetskog filmskog glamura i ugođaja kojim se, slobodno mogu reći, može pohvaliti jako malo zemalja u svijetu.
Pored ovih poslovnih uspjeha, jako smo sretni što smo kroz sve ove godine organizirali stotine humanitarnih projekcije, što smo dobitnici priznanja  od strane UNICEFA s kojima radimo festival o pravima djeteta i jako smo ponosni što i u ovim kriznim vremenima naši djelatnici imaju sigurnost koju im pruža snaga našeg branda i rada naše kompanije.       
 
Planiraju se veliki projekti? Dolasci možda svjetski poznatih filmskih glumaca?
 
Pa evo 2013. godinu završavamo s projektom Vukovar koji za nas ima poseban značaj . To nije financijski isplativ projekt, ali je za nas emotivno jako značajan i daje nam dodatnu snagu za daljnje napredovanje.
Kao što ste upoznati mi smo dovodili jako puno zvjezda kako domaćih, tako i stranih. U HR smo doveli redatelja svjetskog glasa Luca Bessona, a prošle godine smo gledatelje HR i regije obradovali dolaskom Angeline Jolie. Obzirom da je dolazak ovakvih zvijezda jako zahtjevan projekt zbog njihovog rasporeda, osiguranja itd. svakako ćemo nastojati i u narednom periodu, kada nam vrijeme dozvoli dovesti još mnoge svjetske zvijezde.

Kakva je razvojna strategija Blitz-Cinestara za iduću godinu?
 
Što se tiče naših planova oni su uvijek jako ambiciozni i evo već za tri mjeseca otvaramo naš drugi objekt u Bosni I Hercegovini, CineStar Bihać sa 6 dvorana. Imamo i puno drugih planova, puno većih nego što smo do sada radili ali to ćemo najaviti nakon odmora koji nam je svima potreban. U svakom slučaju, posjetitelji mogu očekivati jako puno iznenađenja. Pored izgradnje objekata mi puno radimo i na uvođenju usluga koje su jako bitne za posjetitelje i na svaki način im pokušavamo dati dodanu vrijednost jer mi smo ipak Kina s pet zvjezdica. Evo, jučer smo baš podigli našu novu web stranicu koja je jednako zahtjevan projekt  kao i izgradnja nekog objekta. Uglavnom, nikada ne stajemo! Ovim putem želim svima poželjeti prekrasan Božić, sretnu Novu Godinu i da se uskoro vidimo u našim kinodvoranama jer veliki fimski hitovi su svi tamo!    

Komentirajte prvi

New Report

Close