Mješavinu za muffins uspite u posudu, dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Na kraju umiješajte Lino Ladu milk. Smjesu ulijte u kalup za torte (Ø 24 cm) koji ste namastili i posuli brašnom. Lagano protresite da se smjesa poravna i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
Ohlađeni biskvit vratite u nauljeni kalup. Ukoliko nije ravan uklonite prethodno višak biskvita.
Za kremu, mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom da dobijete kremu. Na podlogu od biskvita u kalupu nanesite kremu i poravnajte. Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Dodajte Lino Ladu milk i miješajte da dobijete glatku teksturu. Pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu i počne zgušnjavati, pa je pažljivo prelijte preko kolača tako da dobijete curke.
Sastojci:
Za biskvit: 1 Dolcela Muffins, 1 jaje, 50 ml ulja, 125 ml vode, 2 žlice Lino Lade milk
Za kremu: 2 Dolcela moussea okus vanilija (85g), 500 ml hladnog mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja
Za ganache: 100 ml slatkog vrhnja, 100 g Lino Lade milk
POSLUŽIVANJE: Prije posluživanja ukrasite po želji: kokosovim brašnom, bijelim puslicama ili prigodnim borićima.
SAVJET: Tortu držite u hladnjaku do posluživanja. Umjesto Lino Lade milk možete koristiti Lino Ladu kokos
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE