Pećnicu zagrijte na 200°C, a pleh obložite papirom za pečenje. Bjelanjke i sol miksajte dok se dobro ne zapjene.
Zatim malo po malo dodajte šećer i miksajte dok se šećer ne otopi. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte Gussnel.
Šaum rasporedite u pleh po papiru za pečenje i poravnajte površinu. Pospite bademima ili lješnjacima.
Pecite prvo 10 min na 200°C, a zatim temperaturu smanjite na 150°C i pecite još 15-20 min tj. dok površina ne postane čvrsta i krene dobivati boju.
Izvadite iz pećnice. Koru oprezno preokrenite na mokru krpu na koju ste stavili papir za pečenje koji ste obilno posuli šećerom u prahu. Ostavite da se hladi.
Kad se prohladi polako skinite gornji papir za pečenje, odnosno onaj na kojem se kora pekla.
U međuvremenu skuhajte puding. Prašak za puding pomiješate s 3 žlice šećera. Od 1/2 l hladnog mlijeka oduzmite 5 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu.
Ostatak mlijeka zakuhajte, odmaknite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding, miješajući kuhajte 1-2 minute.
Puding miješanjem rashladite, pa ga rasporedite po 3/4 pečene kore.
Po pudingu rasporedite maline
Uz pomoć krpe i papira savijte u roladu.
Sastojci
Za biskvit:
4 bjelanjka
200 g šećera
prstohvat soli
1 žlica Dolcela Gussnela
šaka sjeckanih badema ili lješnjaka
Za kremu:
1 Dolcela Premium puding bourbon vanilija500 ml mlijeka
3 žlice šećera
1 mjerica malina
Posluživanje: Ohladite minimalno 1 sat prije posluživanja.
Savjet: Protrljate malo šauma među prstima, gotovo je ako ne osjetite kristale šećera.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE