Završio projekt “Validni turizam”

Autor: Promo , 26. lipanj 2024. u 14:13

Validni turizam, provodila je Udruga Zamisli u partnerstvu sa Savezom “SUMSI” te uz financijsku podršku Ministarstva turizma.

Proteklu godinu dana u Udruzi Zamisli obilježio je projekt Validni turizam koji je, na kraju, nadmašio očekivanja i donio odlične rezultate. Projekt kroz koji je osobama s invaliditetom omogućeno usmjeravanje i pomoć pri zapošljavanju u sektoru turizma.

“Kroz projekt „Validni turizam“ pokušali smo motivirati korisnike da odaberu turistički sektor kao mjesto zapošljavanje, a željeli smo omogućiti nova znanja, vještine, te pomoći korisnicima da postanu kompetentniji za tržište rada” – ističe predsjednica Svjetlana Marijon.

Nakon individualnog razgovora kroz koji smo upoznali korisnike i zajedno definirali interese i preferencije te zanimanje vezano uz turistički sektor, korisnici su dobili upute za sudjelovanje na Klubovima za zapošljavanje i Radionica. Korisnicima smo cijelo vrijeme provede projekta imali mentorstvo i podršku kroz provedbu projekta kao i psihosocijalnu pomoć.

Klub za zapošljavanje dinamična je aktivnost projekta „Validni turizam“ kroz koji su korisnici mogli podijeliti osobna iskustva, razmijeniti mišljenja, ali i steći neka nova znanja i vještine. Razgovarali smo o tome kako se pripremiti za posao, kako napisati životopis i molbu za posao, studentskim poslovima i edukacijama, poduzetništvu, Linkedlnu i osobnom razvoj, ali i onome što korisnici mogu u smislu probijanja osobnih granica.

Kroz projekt smo provodili i radionice na tri teme: „Upravljanje vremenom“ radionica je kroz koju smo pokušali olakšati planiranje i organizaciju vremena, kako postaviti ciljeve te kako ih i ispuniti; „Kako se nositi sa stresom“ zanimljiva je radionica koja je korisnicima omogućila stjecanje vještina opuštanja, pretvaranja negativnih misli u pozitivne te općenito lakšeg nošenja sa stresnim situacijama; „Komunikacijske vještine“ podijeljenu na svakodnevnu i poslovnu komunikaciju, kroz koju su korisnici mogli vježbati komunikacijske vještine koje će im zasigurno dobro doći pri traženju posla, ali i svakodnevnom životu.

Najvažniji dio projekta je prilika Korisnicima koji su imali priliku upisati edukaciju koja im također omogućuje jačanje kompetencija, učenje novih znanja i vještina, a većina se kroz ovu aktivnost odlučila za digitalni marketinga.

-Sigurna sam da će mi stečeno znanje iz digitalnog marketinga pomoći pri zapošljavanju, a tu bih svakako izdvojila i Klubove za zapošljavanje, osobito kako napisati životopis te kako se pripremiti za razgovor za posao – napomenula je jedna korisnica.

Validni turizam, provodila je Udruga Zamisli u partnerstvu sa Savezom “SUMSI” te uz financijsku podršku Ministarstva turizma.

-Projekt je ispunio sva očekivanja i iznimno smo zadovoljni rezultatima. Korisnici su pokazali veliki interes i želju za suradnjom, iznosili vlastite želje i ideje, želja nam je nastaviti s projektom, potaknuti nove korisnike i osmisliti i nove aktivnosti – poručili su iz Udruge Zamisli.

New Report

Close