Veliki trgovački lanac otvara novi distribucijski centar, zapošljavat će 500 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2024. u 11:28
FOTO: Press

U proteklih šest godina, Studenac je više nego utrostručio svoju mrežu trgovina, a novi distribucijski centar površine veće od 36 tisuća četvornih metara podržat će kontinuirani rast i dodatno ojačati logističke procese

Studenac, najbrže rastući trgovački lanac u Hrvatskoj po prihodima u proteklih pet godina, iduće će godine upravljati novim distribucijskim centrom u Velikoj Gorici. Novi objekt će se prostirati na više od 36 tisuća četvornih metara i u konačnici će otvoriti približno 500 novih radnih mjesta. Distribucijski centar u Velikoj Gorici omogućit će daljnju implementaciju najnovijih rješenja za dodatno poboljšanje učinkovitosti i kapaciteta logističke mreže kompanije, osiguravati kraće vrijeme isporuke do trgovina te dodatno unaprijediti suradnju s dobavljačima.

Studenac trenutno upravlja središnjim distribucijskim centrom u Dugopolju te regionalnim skladištima u Zadru, Dubrovniku, Pazinu, Zagrebu i Kutini.

Dragan Baškarad, član Uprave za operativne poslove Studenca

„Od 2018. godine do danas, Studenac se od lokalnog trgovačkog lanca pozicionirao među nacionalne lidere u maloprodajnom sektoru u Hrvatskoj“, izjavio je ovim povodom Dragan Baškarad, član Uprave za operativne poslove Studenca.

„Dok provodimo našu strategiju rasta, nastavljamo ulagati u naše poslovanje kako bismo i dalje ispunjavali očekivanja naših kupaca za visokokvalitetnim i svježim proizvodima. Očekujemo da će rješenja koja ćemo implementirati u novom centru osigurati najveću moguću učinkovitost našeg lanca opskrbe.”

“Izgradnja novog distribucijskog centra čije otvaranje planiramo u drugom kvartalu 2025. godine još je jedan značajni iskorak u našem poslovanju. Dobro optimiziran opskrbni lanac jedna je od konkurentskih prednosti Studenca i na njoj ćemo temeljiti daljnji razvoj naše mreže susjedskih trgovina“, istaknuo je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Objekt će biti opremljen novim sustavom upravljanja skladištem (WMS) koji će integrirati sve operacije te automatskim sustavom nadopune koji će optimizirati razinu zaliha u cijeloj mreži. Također, uključivat će ekološki prihvatljiva rješenja, poput sveobuhvatnog sustava upravljanja otpadom i solarnih panela na krovu. Dodatnom unaprjeđenju logističkih procesa Studenca zasigurno će doprinijeti i izvrsna prometna povezanost lokacije u Velikoj Gorici s čitavom Hrvatskom.

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Log Expert i uz podršku konzultantske kuće Graphene Partners, specijalizirane za savjetovanje u upravljanju lancem opskrbe.

U proteklih šest godina, tvrtka je proširila svoju mrežu za više od 1000 trgovina, zaključivši osam značajnih akvizicija koje su rezultirale preuzimanjem preko 650 trgovina te otvorivši gotovo 400 trgovina organskim rastom.

Do kraja 2023. godine, tvrtka je upravljala s više od 1250 trgovina diljem Hrvatske i zapošljavala preko 6000 djelatnika.

Od 2018. godine, Studenac je u vlasništvu fonda kojim upravlja tvrtka Enterprise Investors, jedan od najvećih investicijskih fondova privatnog kapitala u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Komentirajte prvi

New Report

Close