Triglav je prvo osiguravajuće društvo u RH koje posjeduje certifikat za sustav upravljanja energijom prema međunarodnoj normi ISO 50001

Autor: Promo , 11. rujan 2024. u 14:07
FOTO: Pixabay

Smanjenje utjecaja na okoliš i energetskih troškova ključni su za održivo poslovanje, a standard ISO 50001 omogućuje kontinuirano poboljšanje sustava upravljanja energijom i usklađivanje poslovnih ciljeva s potrebama današnjice


Triglav osiguranje d.d. osiguralo je sve preduvjete i postalo prvo osiguravajuće društvo u Hrvatskoj koje je dobilo certifikat ISO 50001 za sustav upravljanja energijom. Navedeni certifikat predstavlja globalni standard za upravljanje energetskom učinkovitošću koji organizacijama pomaže bolje upravljati potrošnjom energije.

Auditorski tim neovisne certifikacijske kuće SGS Adriatica proveo je petodnevnu reviziju dokumentacije i ključnih procesa vezanih uz sustav upravljanja energijom Društva te izdao pozitivno mišljenje. Certifikat ISO 50001 vrijedi tri godine i odnosi se na aktivnosti razvoja i pružanja usluga neživotnih i životnih osiguranja, dok će se svake godine provoditi nezavisni auditi u svrhu provjere kontinuiranog ispunjavanja zahtjeva.

„Nakon što je početkom svibnja počeo koristiti električnu energiju koja dolazi isključivo iz obnovljivih izvora, uvođenjem ISO 50001 Triglav dodatno osnažuje svoj identitet kao društveno odgovorna kompanija koja pitanja održivosti pozicionira u sam vrh korporativnih prioriteta. U budućem razdoblju nastavlja se fokus na energetski intenzivne poslovne procese u cilju povećanja energetske učinkovitosti. Ovakvim iskoracima, uz davanje primjera pozitivnih praksi, Triglav etablira svoju poziciju kao jednog od predvodnika održivog poslovanja u industriji osiguranja”, izjavio je Filip Škunca, manager za održivi razvoj u Triglav osiguranju d.d.

ISO 50001 omogućit će Društvu dodatna poboljšanja energetske učinkovitosti što dovodi do brojnih koristi u pogledu optimizacije korištenja energije, uz smanjenje samih troškova i potrošnje. Provedena certifikacija prema ISO 50001 standardu svrstava Triglav osiguranje u krug društveno odgovornih organizacija koje su prihvatile obavezu da na sustavan način pristupaju upravljanju energijom, racionalno koriste energetske resurse te svojim primjerom potiču druge na povećanu brigu o okolišu.

Uvođenjem ISO 50001 Triglav Hrvatska nastavlja realizaciju svojih strateških ciljeva održivog razvoja. To se prije svega odnosi na smanjenje utjecaja na okoliš putem nižih (in)direktnih emisija CO2 te jačanje ugleda Društva kao društveno odgovornog dionika u energetskoj tranziciji prema klimatskoj neutralnosti. Triglav osiguranje kontinuirano unaprjeđuje svoje poslovanje i podiže ljestvicu standarda. Oba certifikata, ISO 50001:2018 za sustav upravljanja energijom i ranije dobiveni ISO 9001:2015 za sustav upravljanja kvalitetom, predstavljaju dodatnu vrijednost prvenstveno za klijente Društva, a potom i sve ostale dionike.

Komentirajte prvi

New Report

Close