Saubermacher je kupio približno 69 posto 3KF-a, hrvatske tvrtke za gospodarenje otpadom

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2024. u 08:50
Foto: Press

Odvoz komunalnog otpada već je počeo.

Stjecanjem većinskog udjela ekološki je pionir postao jedna od tri najveće tvrtke na hrvatskom tržištu zbrinjavanja neopasnog otpada. Tvrtka ima dvije lokacije u Zagrebu i zapošljava oko 50 djelatnika. Kupoprodajni ugovor potpisan je bio kraj travnja u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu.

3KF je obiteljska tvrtka osnovana 2011. godine sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka se bavi trgovinom reciklabilnim materijalima, a specijalizirana je za prikupljanje, sortiranje i obradu komunalnog i komercijalnog otpada poput ambalaže, biogenog otpada, građevinskog otpada i alternativnih goriva. Na širem području Zagreba godišnje preradi oko 50.000 tona otpada. Osim tvrtke Saubermacher, novi suvlasnik tvrtke je i hrvatska tvrtka Trgo-Sirovina d.o.o., koja sada posjeduje 31 posto tvrtke 3KF. Trgo-Sirovina i Saubermacher dugogodišnji su partneri u zajedničkom ulaganju Saubermacher EKP sa sjedištem u Splitu. Preuzet će se cijeli tim 3KF-a, a upravu tvrtke činit će dosadašnji direktor Ognjen Poljak i Mislav Galić, izvršni direktor Saubermacher EKP-a.

“Novim partnerstvom jačamo svoju prisutnost u Hrvatskoj i dosljedno provodimo našu strate-giju rasta u jugoistočnoj Europi”, kaže Ralf Mittermayr, predsjednik uprave Saubermachera. Prije otprilike četiri godine tvrtka je uspješno ušla i na hrvatsko tržište koje ima veliki potencijal zbog ciljeva kružnog gospodarstva EU, provedbe zabrane odlaganja otpada na divlja odlaga-lišta i širenja odvojenog prikupljanja otpada. U studenom 2023. potpisani su i ugovori o javno-privatnom partnerstvu (JPP) s drugim najvećim sjeverno makedonski grad Tetovo. Odvoz komunalnog otpada već je počeo.

Komentirajte prvi

New Report

Close