Primjena pametnih tehnologija povećava kvalitetu zaštitarske usluge i smanjuje potencijalnu štetu

Autor: PD VL native tim , 22. kolovoz 2024. u 22:00
A1 Securitasu pruža custom made rješenje za telefoniju, Foto: PD

Integriranje usluge zaštitara i tehničke zaštite najbolje je moguće sigurnosno rješenje

Securitas Hrvatska lider je na hrvatskom zaštitarskom tržištu gdje se pozicionirao predvodeći transformaciju industrije kombinacijom usluga tjelesne zaštite s tehničkom zaštitom, udaljenim nadzorom objekata iz operativnog centra, zaštitom od požara te mobilnim i interventnim ekipama.

Poslovna strategija usmjerena je na neprestanu modernizaciju i razvoj usluga te implementaciju pametnih rješenja za klijente, a u tome im daje potporu dugogodišnji partner A1 Hrvatska , koji ove godine slavi 25 godina postojanja u Hrvatskoj.

U vrijeme kada bez mreže i telekomunikacija nema ničega, pogotovo u zaštitarskoj industriji gdje se omjer tehnologije uz korištenje AI-ja svakodnevno povećava, ključno je imati snažnog, pouzdanog i fleksibilnog partnera kao što je A1.

Ivan Funčić, predsjednik Uprave Securitas Hrvatska, Foto: Biljana Blivajs

Surađujemo s A1 od prvih dana njihova ulaska na hrvatsko tržište. Svojim rješenjima, proizvodima i uslugama pratili su rast našeg poslovanja te smo znali da u svakom trenutku uz sebe imamo partnera s kojim ćemo riješiti sve poslovne izazove – kažu iz Securitasa.

Brza komunikacija je ključna

I dok zaštitari predstavljaju kamen temeljac Securitasa, u tvrtki neprestano rade na razvoju najnovijih tehnologija. A pametni sustavi, pogotovo na terenu ne mogu funkcionirati bez mreže. Brza komunikacija igra ključnu ulogu, a digitalizacija je donijela mnoge prednosti. Omogućila je brz prijenos obimnih količina podataka i visokokvalitetnih informacija klijentima, pružajući im povratne informacije o uslugama i rezultatima. Primjena pametnih tehnologija povećava kvalitetu usluge i smanjuje potencijalne štete i gubitke uzrokovane provalama, požarima i drugim nepredviđenim situacijama.

A1 im pruža custom made rješenje za telefoniju, a iz Securitasa ističu kako su se pokazali kao siguran i pouzdan dugoročni partner čiji se izvrstan tim profesionalaca neprestano trudi poboljšati uslugu i riješiti sve izazove.

Imaju sluha za klijente, pogotovo kad je riječ o prioritetnim situacijama kada se traži brzo rješenje za koje je često potrebno razmišljati “out of the box” te uložiti dodatan trud, znanje i kreativnost – napominju iz Securitasa.

Garancija kvalitetne suradnje su i uspjesi koje je A1 polučio u svojih četvrt stoljeća rada u Hrvatskoj, gdje su najčešće bili pioniri. Tako su još 1999. postali prvi telekom na domaćem tržištu s prepaid opcijama i 24/7 korisničkom podrškom, a 2003. godine odradili su prvi nacionalni i međunarodni video poziv na testnoj mreži. Također su 2015. bili prvi mobilni telekom koji je uveo LTE standard u svoju mrežu.

A1 se može pohvaliti i činjenicom da su prvi operator s potpuno funkcionalnom 5G radijskom opremom i brzinama prijenosa podataka većim od 20 Gbit/s, što je postavilo brzinski rekord u mobilnom segmentu za Hrvatsku.

Opensignal je potvrdio kako je A1 fiksna mreža najbolja u Hrvatskoj prema četiri ključna pokazatelja korisničkog iskustva – pouzdanost, brzina preuzimanja, maksimalna brzina preuzimanja podataka te brzina slanja podataka. Osim toga, A1 Hrvatska ima najveću gigabitnu mrežu s 800.000 gigabitnih priključaka diljem Hrvatske. Izgradili smo 140.000 optičkih priključaka diljem Hrvatske i postigli 98-postotnu pokrivenost populacije 5G mrežom – kažu iz A1, ističući kako su od prvog dana kompanija koja pomiče granice i uvijek gleda u budućnost.

A što se tiče budućnosti ova dva giganta, napominju kako bi voljeli ponuditi zajednička najnovija rješenja za sigurnost uz neprestana poboljšanja koja tehnologija donosi strelovitom brzinom i upotrebom umjetne inteligencije koju Securitas koristi u svojim rješenjima.

Securitasovi zaštitari, naime, opremljeni su za provođenje virtualnih ophodnji putem kamera, koje se koriste i za analitiku. Različiti sustavi i senzori omogućuju im predviđanje potencijalnih rizika, upotrebu nadzora dronovima i daljinsko praćenje vlastitog doma ili poslovnog prostora putem mobilnih telefona.

Securitas koristi mobilnu i fiksnu telefoniju te optiku. Naime, danas niti jedan sustav ne može raditi ako nije spojen na mrežu, ako uređaji, poput alarmnih sustava dojave, nemaju karticu koja to omogućava. Također bitna je sigurnost, pouzdanost i brzina mreže, primjerice za rad našeg Nadzorno operativnog centra čiji operateri od 0-24 prate i koordiniraju za više od 5000 objekata sve sustave zaštite koji su povezani na centar. U Securitasu volimo reći kako je naš nadzorno operativni centar srce svih naših operacija. On igra centralnu ulogu u našoj sigurnosnoj strategiji, a bez pouzdane i brze mreže to ne bi bilo moguće – pojasnili su iz Securitasa.

Njihova specifičnost je što, osim tradicionalnih usluga zaštite objekata, Securitas već godinama razvija mobilne i stacionarne sustave za zaštitu granica. Također, šire djeluju i u segmentima kao što su avijacija, morske luke i slični sektori.

Važni projekti

Securitas nudi custom rješenja koja se mogu prilagoditi prema individualnim potrebama klijenata, integriranjem usluge zaštitara i tehničke zaštite, što kreira najbolje moguće sigurnosno rješenje u poslovanju malih i srednjih poduzeća. Custom usluge posebno su primjenjive u velikim korporacijama koje žele podići razinu sigurnosti i optimizirati troškove. Velika je mogućnost korištenja AI (umjetne inteligencije) i postojećih video nadzora u procijeni rizika i predviđanju neželjenih događaja te prevenciji istih.

U suradnji s HAC-om naše su kamere postavljene u tunelima, a implementiran je i sustav za vatrodojavu. Uspješan projekt nadzora granice u suradnji s MUP-om poboljšava rad granične policije i suzbija nezakonite migracije. Također pružamo zaštitu LNG terminala, morskih i zračnih luka, a ponosni smo i na Akromion projekt zaštite Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju. Preuzeli smo pratnju novca za 200 Petrol/Crodux benzinskih stanica, a svoje usluge pružamo Zračnim lukama Zagreb, Dubrovnik i Pula – naveli su iz Securitasa neke od svojih projekata.

Sadržaj omogućio A1

Komentirajte prvi

New Report

Close