Smart Industry
Promo

Pravednije društvo stvara se na rodnoj ravnopravnosti i uključivosti

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, prepoznaje važnost rodne uključivosti i jednakosti kao osnovnih elemenata uspješnog poslovanja.

Promo
21. listopad 2024. u 07:03

Rodna ravnopravnost i uključivost u poslovnom svijetu postaju sve značajniji faktori u stvaranju pozitivnih promjena unutar društva. Ovaj princip ne postavlja samo nove standarde, već potiče organizacije da postanu primjeri inkluzivnosti. Promicanje ravnopravnosti i uključivosti, danas, nije samo prazna fraza već važan korak prema pravednijem i prosperitetnijem društvu.

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, prepoznaje važnost rodne uključivosti i jednakosti kao osnovnih elemenata uspješnog poslovanja. Pet ključnih elemenata u programu IMPACT čini suštinu korporativne kulture: inkluzija, stručnost, svrha, akcija, radoznalost i timski rad. Kroz ove vrijednosti Schneider Electric osigurava uspjeh na tržištu i stvara radno okruženje koje privlači i zadržava vrhunske talente.

Podrška ženama kroz mentorski program

Rahela Sakoman Brala, voditeljica Ljudskih potencijala u Schneider Electricu, promiče ove vrijednosti unutar organizacije. Prema njenim riječima, inkluzivno radno okruženje nije samo moralna obaveza, već i strateška prednost. “Raznolika radna snaga omogućava bolje donošenje odluka, povećava zadovoljstvo zaposlenikai doprinosi postizanju boljih poslovnih rezultata. Polazimo od mišljenja da se funkcionalne organizacijske kulture ne događaju slučajno. Povjerenje i pouzdanost su ključ za sve što radimo,” ističe Sakoman Brala.

Schneider Electric implementirao je niz inicijativa kako bi stvorio organizacijsku kulturu koja prepoznaje važnost svakodnevnih aktivnosti i njihov utjecaj na poslovne aktivnosti organizacije. Jedna od inicijativa je program mentorstva za žene, koja pruža podršku ženama u razvoju njihovih karijera i priprema ih za rukovodeće pozicije. Osim toga, kompanija je uvela fleksibilne radne aranžmane i politike koje omogućavaju bolju ravnotežu između poslovnog i privatnog života, što posebno pomaže zaposlenicama koje imaju obiteljske obaveze. “Naš cilj je stvoriti radno okruženje u kojem se svatko osjeća cijenjeno i gdje svi imaju jednake prilike za napredovanje”, naglašava Sakoman Brala. Aktivno promoviranje ženske inkluzije i njihov modus operandi prepoznali su i drugi te su nagrađeni u kategoriji WOMEN EQUALITY OF THE YEAR.

“Mi želimo biti glas svih dionika koji probijaju led i ruše stereotipe, potiču kreativnost, te nas izazivaju da otvorimo svoje vidike mogućnostima i da se trudimo još više u različitim segmentima posla i privatnog života. Schneider Electric je imao izazovan početak, jer su se inženjerske pozicije smatrale muškim poslom, pa je proces pronalaska žena koje posjeduju određenu ekspertizu u našoj industriji bio veliki pothvat. Čak i kada smo širom otvorili vrata i zagovarali veći postotak žena na vodećim pozicijama, morali smo promijeniti početne postavke i stanje uma te modernizirati način zapošljavanja. Danas smo u situaciji gdje možemo biti ponosni na omjer žena i muškaraca, a još više na činjenicu kako je taj omjer ravnopravan i na rukovodećim pozicijama”, ističe Sakoman Brala.

Tržišni lider industrijske tehnologije koja omogućava održivu budućnost kroz elektrifikaciju, automatizaciju i digitalizaciju ne skriva svoju težnju da postane lider u stvaranju pozitivnog utjecaja na svijet kroz održivo poslovanja kroz IMPACT program.

Korporativne kulture koje služe kao pozitivan primjer, ne događaju se slučajno. One se grade kroz promišljeni dizajn i kontinuiranu brigu. Naše IMPACT vrijednosti usmjeravaju nas u svakodnevnim aktivnostima, poticanjem inkluzije kroz prihvaćanje različitih perspektiva te kreativnosti i radoznalosti, razvoja kompetencija zaposlenika, aktivnog midseta koji potiče inoviranje sa svrhom i naglašava timski rad. Stvorili smo organizacijsku kulturu koja omogućuje poslovni uspjeh, ali što je važnije, koja potiče pozitivne promjene u društvu, čineći ga pravednijim i održivijim za sve”, zaključuje Sakoman Brala.

New Report

Close