Philip Morris International na vrhu je Forbesove liste „Net ZeroLeaders“ za 2024. godinu

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2024. u 09:47
Ilustracija: Pixabay

PMI je drugu godinu zaredom zauzeo prvo mjesto među 10 najboljih američkih tvrtki koje pokreću prijelaz na gospodarstvo s niskom razinom ugljika.

Philip Morris International Inc. (PMI) zauzeo je prvo mjesto na Forbesovoj ljestvici Net Zero Leaders za 2024., koja ističe 100 američkih javnih kompanija najbolje pozicioniranih za smanjenje svojih emisija stakleničkih plinova (GHG).

Forbes je koristio podatke tvrtki Sustainalytics i Morningstar kako bi rangirao predanost kompanija net zero budućnosti. Također je razmotrio upravljačku strukturu svake tvrtke kao pomoć u procjeni rizika, upravljanje, strategiju i metriku za postizanje ciljeva dekarbonizacije za opsege 1+2+3, kao i financijsku snagu da izdrži konkurenciju u industriji i gospodarska previranja.

Dok transformiramo našu tvrtku prema budućnosti bez dima, nastojimo to učiniti na najodrživiji mogući način, uključujući preuzimanjem vodstva u dekarbonizaciji,” rekao je Jacek Olczak, glavni izvršni direktor PMI-ja. “Čast nam je što nas je Forbes prepoznao kao najbolje rangiranu tvrtku među tvrtkama koje prednjače u nastojanju da postignu neto nulte stope emisija.”

Pristup PMI-ja održivosti nadilazi minimiziranje negativnih vanjskih učinaka i ublažavanje rizika. Duboko povezana sa strategijom transformacije, održivost je oduvijek bila namijenjena utjelovljenju značajne prilike za inovacije, rast i dugoročno stvaranje vrijednosti.

PMI se u potpunosti transformira i mijenja svoje poslovanje. Naš napredak se mjeri, izvještava i stvaran je. Itekako smo svjesni da svoju svrhu možemo postići samo ugrađivanjem održivosti u svaki aspekt našeg poslovanja. Naša klimatska strategija ima za cilj riješiti relevantne rizike povezane s klimatskim promjenama i izgraditi otpornost uz iskorištavanje prilika koje pruža niskougljična budućnost.“ – izjavila je Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morris Zagreba.

Ovo nadopunjuje sve veće priznanje PMI-jevih rezultata o održivosti i izvješćivanja, uključujući:

  • Uključivanje u CDP-ov Supplier Engagement Leader Board sedmu godinu (najavljeno u ožujku 2024.)
  • Postizanje CDP-ove ocjene Triple A četvrtu godinu zaredom — svrstava PMI među vodeće svjetske tvrtke u ekološkoj transparentnosti i djelovanju (najavljeno u veljači 2024.)
  • Early Adopter (rani usvojitelj) okvira Radne skupine za financijska objavljivanja u vezi s prirodom (TNFD) (od siječnja 2024.)
  • Uvrštenje u Dow Jones  Sustainability World Index (DJSI) po prvi put i Dow Jones Sustainability North America Composite Index četvrtu godinu zaredom (uključenje u indeks na snazi ​​od 18. prosinca 2023.), uz dodjelu “Prime” statusa u ISS ESG korporativnom rangiranju (ISS ESG Rating od 21. studenog 2023.)
  • Validacija od strane Inicijative za znanstveno utemeljene ciljeve (Science Based Targets Initiative – SBTi) za ciljeve smanjenja emisija u šumama, zemljištu i poljoprivredi (FLAG), čineći PMI jednom od rijetkih kompanija koje su postigle ovo priznanje (od kolovoza 2023.)

Komentirajte prvi

New Report

Close