OVB Allfinanz Hrvatska uspješno je krenuo u novu poslovnu godinu

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2024. u 14:13
Foto: Pixabay

Prihodi od posredovanja u prvom su tromjesečju u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasli 16,1 posto, na 96,8 milijuna eura (prvo tromjesečje 2023: 83,4 milijuna eura).

OVB Allfinanz Hrvatska uspješno je krenuo u novu poslovnu godinu. U prvih pet mjeseci tvrtka bilježi izvrsne poslovne rezultate: u odnosu na isto razdoblje protekle godine ostvaren je rast od 61,27 posto. Tijekom tog razdoblja nastavili su strategiju širenja poslovanja te su otvorili nekoliko novih ureda i na taj način proširili poslovanje u različitim krajevima Hrvatske.

Predsjednica Uprave OVB Allfinanz Hrvatska dr. sc. Sanja Šimić osvrnula se na izvrsne poslovne rezultate: „Iznimno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, koji su u skladu sa zacrtanim planovima za ovu poslovnu godinu. Očekujemo da će se ovaj pozitivni trend nastaviti tijekom godine u kojoj obilježavamo 25 godina poslovanja u Hrvatskoj, uz dodatna ulaganja povezana s našom strategijom OVB Excellence 2027., koja naglasak stavlja na operativnu, organizacijsku prodajnu i karijernu izvrsnost uz širenje poslovanja i inovacije, a sve s ciljem što bolje financijske usluge klijentima.

Naša poslovna orijentacija uključuje digitalizaciju internih i eksternih poslovnih procesa kako bismo poboljšali produktivnost, osigurali bržu i kvalitetniju komunikaciju s klijentima, unaprijedili korisničko iskustvo i povećali konkurentnost, uz stalnu edukaciju i stručno usavršavanje naših financijskih planera. Strategija podrazumijeva širenje naše prodajne mreže, veću dostupnost naših ureda u svim krajevima Hrvatske i povećanje broja suradnika. Kako bismo svojim klijentima pružili što kvalitetniju uslugu kontinuirano radimo na uvođenju novih, inovativnih rješenja u svoje poslovanje. Vodimo računa o usklađenosti sa svim regulatornim zahtjevima koji su postavljeni pred nas kao i internim pravilima Koncerna, kako bi omogućili maksimalnu zaštitu potrošača.

Impresivan rast prodaje i dobiti Koncerna OVB u prva tri mjeseca

Koncern OVB ima sjedište u Kolnu i jedan je od vodećih europskih pružatelja financijskih usluga. Trenutno posluje u 16 zemalja s gotovo 6 000 financijskih planera. Od osnutka 1970. godine Koncern se usredotočuje na dugoročno, sveobuhvatno i klijentima usmjereno planiranje osobnih financija u suradnji sa svojim renomiranim poslovnim partnerima.

Prihodi od posredovanja u prvom su tromjesečju u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasli 16,1 posto, na 96,8 milijuna eura (prvo tromjesečje 2023: 83,4 milijuna eura). Najdinamičniji rast u prvom tromjesečju 2024. pokazao je segment Južne i zapadne Europe s porastom prihoda od 20,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Broj klijenata na razini Europe povećao se u istom razdoblju za 6,5 posto na 4,55 milijuna. Prodajni tim OVB-a s druge strane zabilježio je u prva tri mjeseca 2024. godine proširenje za 2,7 posto na 5.939 profesionalnih financijskih planera kojima je OVB primarna poslovna aktivnost. Poslovni rezultat (EBIT) OVB grupe istom je razdoblju porastao za 37,2 posto, odnosno s 3,1 milijun eura na 4,3 milijuna eura. U segmentu Srednje i istočne Europe EBIT je porastao s 2,7 milijuna eura na 4,6 milijuna eura, što predstavlja značajan skok od 68,2 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close