Najbolji gejmeri natjecat će se za nagradni fond od 100.000 eura. Otvorene prijave

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2024. u 10:44
FOTO: HT

U trećoj sezoni natjecanja uz igrače iz Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Mađarske, sudjeluju i vrhunski igrači iz Češke i Poljske.

Nakon dvije izuzetno uspješne sezone T-esports Championshipa u organizaciji Hrvatskog Telekoma, Crnogorskog Telekoma i Makedonskog Telekoma, natjecanje se ove godine širi te uključuje i natjecatelje iz Češke, Poljske i Mađarske. Nakon izvanrednog uspjeha u proteklim sezonama u kojima je sudjelovalo više od 1.000 igrača, organizatori ove godine očekuju još više prijava. Jedan od najvećih razloga za to je nagradni fond koji je ove godine četiri puta veći te sada iznosi 100.000 eura.

Najbolji gejmeri Europe

Ljubitelji esporta i igrači iz jugoistočne i srednje Europe imat će priliku pokazati svoje vještine i podržati omiljene igrače u četiri popularne igre: League of Legends, Counter-Strike 2, Brawl Stars i EA SPORTS FC™ 24, a timovi mogu prijaviti suigrače iz cijele Europe. Postupak registracije trenutno je u tijeku i traje do 20. rujna, a igrači se mogu pridružiti formiranjem tima ili samostalnom prijavom. Za sudjelovanje u natjecanju igrači moraju odabrati željenu igru i popuniti osnovne podatke te natjecanjem protiv najboljih igrača u Europi pokazati svoje strateško razmišljanje, poznavanje mehanika igre i timski rad. Sudionici turnira dokazivat će se najprije u kvalifikacijama, zatim probijati kroz eliminacijsku  i grupnu fazu te ciljati na doigravanje. Faza kvalifikacija bit će odigrana u nekoliko krugova, tako da će igrači, ovisno o igri u kojoj se natječu, imati tri ili četiri prilike za plasman u sljedeću fazu.

Rastuće mlado tržište

Gejming industrija, odnosno industrija računalnih igara, u posljednjih je nekoliko godina postala najveća industrija zabave, prešavši filmsku i glazbenu industriju višestruko puta. Natjecateljski ogranak te industrije, takozvani esport, jedan je od najbrže rastućih segmenata industrije zabave, čija bi se vrijednost prema nekim istraživanjima trebala udvostručiti svake tri godine. Dok je prosječna starost zaljubljenika u sport 50 godina, prosječna starost osoba koje prate esport je 26 godina. Riječ je o mladoj publici nove generacije, koja za zabavu konzumira drugačiji sadržaj od tradicionalnih pratitelja sporta.

„Hrvatski Telekom prepoznao je da je esport mnogo više od igre, za mlade ljude to je omiljeni način provođenja vremena, druženja i zbližavanja. Htjeli smo svim ljubiteljima gaminga priuštiti platformu preko koje će moći kroz fair play natjecanje pokazati najbolje od sebe. Velik interes hrvatskih, ali i europskih gejmera za T-esports Championship, pokazuje nam da smo u tome uspjeli te nas posebice raduje činjenica da natjecanje raste iz godine u godinu, kako kvalitetom, tako i brojem prijava igrača iz cijele Europe. Pozivamo sve zainteresirane igrače da se prijave na ovo natjecanje i pokažu svoje gejmerske vještine te se natječu za nagradni fond od čak 100.000 eura,“ izjavila je Tihana Sedlar Krauz, Social Media & Esports Lead u Hrvatskom Telekomu.

Nakon eliminacijske faze natjecanja koje će se odviti u digitalnom formatu, u velikom finalu najbolje ekipe borit će se u Budimpešti na spektakularnom LAN PlayIT događaju 16. i 17. studenoga. Ovo je prilika za amaterske i poluprofesionalne igrače da pokažu svoje vještine na velikoj pozornici i steknu neprocjenjivo iskustvo u svijetu esporta, a HT za finale priprema veliko iznenađenje za sve ljubitelje esporta.

Registrirajte se na poveznici te zapratite T-esports Championship na društvenim mrežama https://linktr.ee/T_esports.

Komentirajte prvi

New Report

Close