Hrvatska tvornica dobiva nove moderne strojeve za proizvodnju staklene ambalaže

Autor: Mladen Miletić , 06. rujan 2024. u 06:47

Sadašnja staklarska peć za proizvodnju bijelog stakla u Vetropack Straži u Humu na Sutli prvo će se ispustiti i nakon toga srušiti.

Vetropack grupa, jedan od vodećih proizvođača staklene ambalaže u Europi, u hrvatskoj tvornici u Humu na Sutli modernizira jednu od tri staklarske peći i pripadajuće staklarske strojeve. Tom strateškom modernizacijom povećat će se proizvodni kapacitet i smanjiti okolišni otisak tvornice. Prvo staklo iz novog postrojenja trebalo bi poteći u prosincu ove godine.

Sadašnja staklarska peć za proizvodnju bijelog stakla u Vetropack Straži u Humu na Sutli prvo će se ispustiti i nakon toga srušiti. Nakon remonta slijedi faza zagrijavanja od jednog do dva tjedna, a zatim bi staklarska peć u prosincu trebala krenuti s proizvodnjom stakla. Druga središnja mjera projekta modernizacije je instalacija novih staklarskih strojeva u vrućoj zoni te najsuvremenije tehnologije za kontrolu u hladnoj zoni, što će osigurati najviše standarde kvalitete proizvoda. Jedan od novih staklarskih strojeva je NIS sa servo pogonom – prvi u Vetropack Straži. Optimirani razmještaj unutar tvornice osigurat će bolju protočnost procesa. Ova unapređenja ključna su za održavanje visokih standarda staklene ambalaže, a i za dugoročnu učinkovitost proizvodnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close